Kaybolan askeri helikopterden acı haber!

Konya’daki eğitim faaliyetine katılmak için İzmit’ten havalananS-70B Sikorsky tipi helikopterle irtibat kesildi. 11 saat sonra Kartepe ilçesinde ulaşılan helikopterde 4 personel şehit oldu.Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz komutasında SeaHawk adı verilen

Kaybolan askeri helikopterden acı haber!

Konya’daki eğitim faaliyetine katılmak için İzmit’ten havalananS-70B Sikorsky tipi helikopterle irtibat kesildi. 11 saat sonra Kartepe ilçesinde ulaşılan helikopterde 4 personel şehit oldu.

Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz komutasında SeaHawk adı verilen S-70B Sikorsky tipi helikopter, dün saat 12.18 sıralarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Deniz Hava Komutanlığı’ndaki Kartepe Cengiz Topel Askeri Havaalanı’nda Konya’ya intikal etmek üzere havalandı. Konya’da bugün başlayacak ve 5 gün sürecek bir eğitim faaliyetine katılmak için havalanan helikopter ile irtibat 7 dakika sonra, saat 12.25’te kesildi.

 
Enkaza ulaşmak için Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bir adet CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri havadan, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı arama kurtarma timi de karadan çalışmalara başladı.
 
Kaza kırım heyeti raporu
11 saat sonra ulaşılan enkazda Binbaşı Akdeniz ile birlikte Deniz Pilot Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Radar Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu ve Denizaltı Savunma Aletleri Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt şehit oldu. Enkaza ulaşan kaza kırım heyetinin raporu doğrultusunda kazanın nedeni de netleşecek.
 
Genelkurmay’dan kazayla ilgili akşam saatlerinde yapılan açıklamada, “Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığı’na (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, Konya’ya eğitim maksadıyla gitmek üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18’de Cengiz Topel Askeri Havaalanı’ndan (Kocaeli) havalanmıştır.
 
Söz konusu helikopter ile 12 Ekim 2014 günü saat 12.25’te telsiz irtibatı kesilmiştir. Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri arama faaliyetine havadan iştirak etmekte olup; helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde de karadan Jandarma Genel Komutanlığı’na ait birlikler tarafından arama faaliyeti sürdürülmektedir” ifadesi kullanıldı.
 
Gece yarısı açıklama
Dün gece 23.40 sıralarında yapılan ikinci açıklamada ise, “12 Ekim 2014 günü saat 12.18’de, Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığı’na (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, içerisinde dört kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmış; ancak saat 12.25’te telsiz irtibatı kesilen helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir. Helikopterimizin pilotları Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz, Deniz Pilot Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Radar Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu ve Denizaltı Savunma Aletleri Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt şehit olmuşlardır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Yüce Milletimize, şehitlerimizin ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına baş sağlığı dileriz. Kazanın nedeni Kaza Kırım Heyetinin incelemesi sonucunda belirlenecektir” denildi.
 
17 adet alınmıştı
 
Sikorsky’nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için planladığı SeaHawk tipi S-70B helikopterleri 3 ya da 4 mürettebat ile havalanabiliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine katılmak üzere Sikorsky ile 2006 yılında yapılan anlaşma ile TSK bünyesine 17 adet S-70B tipi helikopter alınmıştı.
 
ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
 
Şehit olan 4 askerin; Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz, Deniz Pilot Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Rad. Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt olduğu öğrenildi.
Öte yandan, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu enkaz bölgesine gelip bilgi aldılar. 
 
CENAZELER ENKAZDAN ÇIKARILDI
 
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde telsiz irtibatı kesildikten sonra Karaardıçlı mevkisinde enkazına ulaşılan ''S-70B Sikorsky'' tipi askeri helikopterde şehit olan 4 personelin cenazeleri enkazdan çıkarıldı. Havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda akşam saatlerinde Balaban köyü Karaardıç mevkisinde enkazına ulaşılan helikopterdeki şehitlerin cenazeleri, kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda enkazdan çıkarıldı. Arazinin ormanlık, dik ve yola uzak olması nedeniyle ekipler, şehit cenazelerini ağaçlara bağlanan halatlar yardımıyla taşıdı. Olay yerinde bekleyen ambulanslara konulan şehit cenazeleri, Gölcük Askeri Hastanesi morguna gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem