Kavgada ‘lan’ dediği için cezası 10 ay arttı

Mahkeme, Yargıtay’dan dönen davada sanığın cezasını ’Lan’ kelimesi yüzünden 10 ay daha artırdı. 2012 yılında Pınarbaşı’nda yaşanan olayda, kahvede kumar oynayan Ahmet Durmuş Çelebi ve Mustafa Tunç arasında tartışma çıktı. Tunç ve arkadaşları, Çelebi’yi to

Kavgada ‘lan’ dediği için cezası 10 ay arttı
Mahkeme, Yargıtay’dan dönen davada sanığın cezasını ’Lan’ kelimesi yüzünden 10 ay daha artırdı. 2012 yılında Pınarbaşı’nda yaşanan olayda, kahvede kumar oynayan Ahmet Durmuş Çelebi ve Mustafa Tunç arasında tartışma çıktı. Tunç ve arkadaşları, Çelebi’yi tokatladı. Çelebi de “Ne vuruyorsun lan” diyerek Tunç’u bıçakladı. Olayın ardından tutuklanan ve 6 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edilen Çelebi’nin avukatı kararı temyiz etti. Yargıtay ise kararı, sanık lehine fazla ceza indirimi yapıldığı gerekçesiyle bozdu. Yeniden görülen davada mahkeme heyeti, ’lan’ kelimesi kullandığı için sanığın cezasının 10 ay daha artırılarak, 7.5 yıla çıkarılmasına karar verdi. 
 
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler