Katliam planını Türk polisi bozdu!

Bir Türk polisinin şehit olduğu, 4 Türk polisin de yaralandığı saldırıyla ilgili bilgi veren güvenlik uzmanlarına göre, El Şebab örgütü üyelerinin amacı konukevinin içine girebilmek ve içerideki herkesi öldürmekti. Ancak bahçeye kadar girebilen teröristle

Katliam planını Türk polisi bozdu!

Bir Türk polisinin şehit olduğu, 4 Türk polisin de yaralandığı saldırıyla ilgili bilgi veren güvenlik uzmanlarına göre, El Şebab örgütü üyelerinin amacı konukevinin içine girebilmek ve içerideki herkesi öldürmekti. Ancak bahçeye kadar girebilen teröristleri, kahraman Türk polisleri etkisiz hale getirdi.

Görgü tanıkları anlattı

Güvenlik uzmanlarının bu bilgisini görgü tanıkları da doğruladı. Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı Dr. Kerem Kınık, saldırının nasıl gerçekleştiğini şu sözlerle anlattı: “Mogadişu’daki görevlimiz Şeyda Sever, saldırıya baştan sonuna tanıklık etmiş. Onun anlattığına göre, Büyükelçilik Konukevi ve Şifa Hastanesi karşı karşıya.”

‘3 canlı bomba geldi’

“Saldırı sırasında 3 canlı bomba ve bomba yüklü bir araç vardı. Önce aracı patlattılar ancak binaya yaklaşamadıkları için zarar veremediler. Bunun üzerine canlı bombalar, konukevine yöneldi. İkisi Türk polisleri tarafından fark edilince etkisiz hale getirildi. Üçüncüsü ise yaralandığı halde, kendini patlatmayı başardı. 2 Somalili polis ve polis memurumuz Sinan Yılmaz da bu sırada şehit oldu.”

‘Teröristler bekliyordu’

Türk Dışişleri yetkililerinden aldığımız bilgilere göre de, 10-15 terörist binaya yakın bir yerde mevzilenmiş bekliyordu. Eğer canlı bombalar başarılı olsaydı, kapı kırılır kırılmaz onlar da ellerindeki ağır silahlarla binaya girip konukevinde kalan onlarca Türk’ü öldürecekti.

‘Kumandalar bozuldu’

Yine yetkililerin verdiği bilgiye göre ölen iki canlı bombanın üzerinde uzaktan kumandalı sistem bulundu. Bu kumandaların arızalı olduğu için saldırı anında çalışmadığı anlaşıldı.

BM binasına yapılan saldırıyla aynı taktik

Uzmanlar Mogadişu’da geçen Haziran’da BM binasına yapılan saldırıyı örnek göstererek taktiğin aynı olduğunu söyledi. BM saldırısında da binanın önünde bir araca yerleştirilen bomba patlatılmış, ardından da açılan kapıdan sızan silahlı bir grup binanın içine girerek, BM için çalışan 4 yabancı güvenlik görevlisi ile 4 Somalili güvenlik görevlisini öldürmüştü. Çıkan çatışmada 7 örgüt üyesi de hayatını kaybetmişti.

En korunaklı elçilik binası yapılacak

Dışişleri kaynaklarından alınan bilgilere göre, Somali’ye Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük ve en korunaklı büyükelçilik binası yapılacak. Yetkililer özellikle bu kararın saldırıdan önce alındığına dikkat çekiyor ve bu konuda Somali yetkililer ile görüşüldüğünü, arazinin satın alını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem