Katledilen Türkler için anma töreni gerçekleşti!

Ermeniler tarafından katledilen Türkleri anmak için Adana'da tören düzenlendi.

Katledilen Türkler için anma töreni gerçekleşti!

96 yıl önce Adana'da Eremni çeteler tarafından katledilen Türkler için anma töreni düzenlendi. 

Bundan 96 yıl önce 11 Haziran 1920’de Yeşiloba mevkiinde Ermeni çeteler tarafından katledilen 200’den fazla Türk dualarla anıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca düzenlenen anma etkinliğinde, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esat Arslan, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Yönetimi, bölgenin mahalle muhtarları hazır bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Delikoca, burada yaptığı konuşmada, “96 yıl önce bugün yine bir Ramazan ayı idi. İşgalci Fransızların desteğindeki Ermeni çeteleri şu an bulunduğumuz yerde 200’den fazla insanımızı hem de oruçlu olmalarına aldırış etmeden acımasızca katlettiler. Katliamdan haberdar edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yayınladığı bir mesaj ile bütün dünyaya duyurduğu olayın bir vahşet olduğunu bildirdi” dedi.
Esat Arslan da vahşetin, tarihi belgelerle sabit olduğunu ve asla unutulmayacağını söyledi.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ise ayrıca yaptığı açıklamada “Kendi tarihleri kan ve vahşetle dolu olan ama Osmanlı Devletinin haklı, meşru, hukuki ve zorunlu bir göç hadisesini bile gerekçe göstererek Türk milletini soykırım yapmakla suçlayan zalimler; gelsinler gerçek katliamı görsünler. Hem yurdumuz işgal edilecek, hem işgalcilerle bir olup sırtımızdan hançerleneceğiz, hem de soykırımla suçlanacağız. Onurlu, tarihe saygılı hiçbir insan, bizi bu şekilde suçlayamaz. Tarihi çarpıtanlar, gerçeği örtenler ve değiştirenler Allah’ın düşmanıdırlar; onlar gerçeği kabul edip özür dileyene kadar bizim de ebedi düşmanlarımızdırlar” ifadesini kullandı.
Anma etkinliğinde müze ve kütüphane gezildi, Şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem