Kasırga mı geliyor?

- Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ) Umman Denizi'nde oluşan Chapala kasırgasının Yemen'in kuzeyi ve Umman'a doğru ilerlediğini duyurdu.  DMÖ Sözcüsü Claire Nullis, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Umman Denizi'nde çok n

Kasırga mı geliyor?

- Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ) Umman Denizi'nde oluşan Chapala kasırgasının Yemen'in kuzeyi ve Umman'a doğru ilerlediğini duyurdu. 

DMÖ Sözcüsü Claire Nullis, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Umman Denizi'nde çok nadir oluşan ve etkili olması beklenen Chapala kasırgasının şiddetini hızlı bir şekilde artırdığını söyledi. 

 Rüzgar hızı saatte 230 kilometreye ulaşması beklenen kasırganın 24 saat içinde dördüncü seviyeye ulaşacağını ifade eden Nullis, Chapala kasırgasının 2 Kasım gecesi Yemen'in kuzeyi ve Umman'a varacağını bildirdi.

Nullis, kasırganın rüzgar hızının karaya ulaşmadan yavaşlayacağına ancak Yemen'de yoğun yağış, ardından sel ve toprak kaymasına neden olabileceğine dikkati çekti. 

 

Kasırgaların nadir görüldüğü Arap Yarımadası'nda 2007 yılında Umman ve İran'ı vuran Gonu kasırgası yaklaşık 50 kişinin ölümüne neden olmuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler