Kars-Digor ve Digor-Iğdır karayolları ulaşıma kapatıldı

Kars'ta özel harekat timleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 astsubay şehit olması üzerine Kars-Digor ve Digor-Iğdır karayolları güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatıldı.Kars'ın Kağızman ile Digor ilçeleri arasındaki Karakale mevkiinde PK

Kars-Digor ve Digor-Iğdır karayolları ulaşıma kapatıldı

Kars'ta özel harekat timleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 astsubay şehit olması üzerine Kars-Digor ve Digor-Iğdır karayolları güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatıldı.

Kars'ın Kağızman ile Digor ilçeleri arasındaki Karakale mevkiinde PKK'lı teröristlerce, güvenlik güçleri arasında sabah saatlerinde sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada jandarma özel harekat timinden Kırıkkale nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Terör saldırısı sonrasında bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kars-Digor, Digor-Iğdır Karayolları güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatıldı. Bu güzergahta seyreden araçlar güvenlik güçleri tarafından alternatif yollara yönlendirildi. Bölgede güvenlik güçleri ile kaçan teröristler arasında zaman zaman sıcak temas sağlandığı ve 3 teröristin silahlarıyla birlikte ölü olarak geçirildiği belirtildi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞINDAN ŞEHİT ASTSUBAY İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Genelkurmay Başkanlığı, Kars'ta 3 teröristin ölü ele geçirildiği çatışmada 1 askerin şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "16 Ağustos 2015 tarihinde saat 05.30 sularında Kars / Kağızman ilçesi Karakale köyü mevkiinde bölücü terör örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Jandarma Özel Harekat Timleri ile icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist ile karşılaşılmış, "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden üç tanesi silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi. Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Çatışmada kahraman bir personelimiz ağır şekilde yaralanmış, helikopter ile derhal hastaneye sevk edilmiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem