’Kardeşlik’ vurgulu afiş 81 ilde dağıtılıyor

Ülke genelinde son zamanlarda artan terör olayları ve yaşanan gerilimler nedeniyle birlik ve beraberliğin zarar görmemesi için TESK tarafından hazırlanan "Hepimiz Kardeşiz" konulu afiş, 81 il ve ilçelerdeki esnafa dağıtılıyor.Afişle ilgili konuşan Türkiye

’Kardeşlik’ vurgulu afiş 81 ilde dağıtılıyor

Ülke genelinde son zamanlarda artan terör olayları ve yaşanan gerilimler nedeniyle birlik ve beraberliğin zarar görmemesi için TESK tarafından hazırlanan "Hepimiz Kardeşiz" konulu afiş, 81 il ve ilçelerdeki esnafa dağıtılıyor.

Afişle ilgili konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Hepimiz Kardeşiz" afişleriyle ilgili, "Son aylarda ülkemizde her gün şehit, her gün acı haberle karşılaşmamız bizi çok etkiledi. Türk esnaf ve sanatkarlar olarak da üstümüze düşen bu görevi nasıl bir yerinden ne şekilde sahiplenebiliriz diye düşünüyorduk. Bu kanın akmasını nasıl durdururuz, bin yıldır bir arada yaşadığımız o güzelim çarşılar, pazarlar birlikte askerlik yaptığımız, birlikte sofraya oturduğumuz, birlikte kız alıp oğlan evlendirdiğimiz insanlarla aramıza ne oldu diye kendimizi bir sorguladık. Bize ne oldu diye. Dolayısıyla "Hepimiz Kardeşiz" sloganıyla TESK olarak yaklaşık 2,5 milyon iş yerine bu afişlerle birlikte birlik temasını işleyen gerçekten de insanların en azından bunu gördüğü zaman biz ne yapıyoruz diyebileceği terörün önlenmesinde önemli bir etken olarak görüyoruz. En önemlisi bundan sonraki canlara kıyılmaması. Çocukların yetim öksüz bırakılmaması" ifadelerini kullandı.

"KARDEŞİN KARDEŞE BU YAPMIŞ OLDUĞU BİLİNÇSİZ SALDIRI SON BULUR DİYE UMUYORUM"

Palandöken, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dolayısıyla yakılan yıkılan o dükkanlar belki tamir edilir ama o giden canların yerine gelmemesi, kimin için ne kavgası yapıldığı belli olmadan insanların birbirini düşmanca görmesi bizi çok etkiliyor. Çünkü esnaf ve sanatkar iki kişi kavga etse birinin dükkanına almak suretiyle kavgayı önler, ki bugün artık onların dükkanı yağmalanıyorsa yıkılıyorsa Türkiye'de farklı bir el var diye düşünüyoruz. Bunun önlenmesi için de TESK olarak yaklaşık 2,5 milyon iş yerimizde bu temayı işliyoruz. Belki bunu daha da çoğaltacağız. Çünkü artık apartman yöneticilerinden, site yöneticilerinden, muhtarlardan, okullardan, camilerden hep bu kardeşlik mesajını içeren broşür talebi oluyor. Bu broşür sadece kâğıda basılmış tema değil, insanların yüreğine kazınacak çok etkili bir söz olarak görüyoruz. Çünkü biz hepimiz kardeşiz. Bundan sonraki süreçte inşallah bunlar son bulur. Kardeşin kardeşe bu yapmış olduğu bilinçsiz saldırı son bulur diye umuyorum. Bundan sonraki süreçte de konfederasyon olarak bu tür temaların işlenmesine devam edeceğiz."

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE BÜTÜN İNSANLARIN KARDEŞ OLDUĞUNU VURGULAMAMIZ LAZIM"

"Edirne'den Van'a kadar bizim güzel bir yurdumuz var" diyen Palandöken, "Orada da mutlak bir esnafımız var. Eğer insanlara hizmet götüren, yiyecek içeceğini temin eden veya onlara hizmet üretmeye gayret eden insanlar tamamı esnaf. Dolayısıyla Güneydoğu'da, Doğu'da, Batı'da aynı şekilde ama bu hadise artık şehirlere geldi. Doğu Batı ayrımı yok artık. Türkiye'nin her yerinde bütün insanların kardeş olduğunu vurgulamamız lazım. Nerede nasıl bir ayrım yapılacak böyle bir ayrım yapılmasının da yanlış olduğunu vurgulamak için biz bunu yapıyoruz zaten. Türkiye haritasının üzerinde bu figürler bizim mozaiğimiz Kürtü, Çerkezi, Lazı hepimiz kardeşiz diyoruz. Burası bizim öz vatanımız. Bu 81 ile ve yine yaklaşık 3 bin 400 oda marifetiyle ilçelere kadar ulaştı" şeklinde konuştu.

"PAYLAŞAMAYACAK HİÇBİR ŞEY YOK"

Dükkanlarına afiş asan esnaflardan Ahmet Hançer, "Kürtüyle Türküyle kardeşiz. Bu mesajı vermek istiyoruz. Türk milleti olarak birlik beraberlik istiyoruz. Üç gün oldu bunu yapıştıralı ve devamlı kalacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dakilerin de bilmesi lazım ki kardeş olduğumuzu, birbirimizi üzmeyeceğimizi, kırmayacağımızı Kürt demek terörist demek değildir bunu bilelim. Hepimiz kardeşiz" ifadelerini kullandı.

Afiş asarak destek olan esnaflardan İsmail Kabak ise şunları söyledi:

"Son dönemdeki olayların ben kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlerin bir oyunu olarak görüyorum. Biz yüzyıllarca hemen hemen bin yıldır beraberiz hiçbir ayrılığımız, gayrılığımız yok. Doğu insanlara biz herhangi bir ayrımcılık görmüyoruz. Kardeş olarak görüyoruz onları. Bunlar yanlış olaylar. Akraba olmuşuz. Bir takım insanlar kışkırttı. Son bulsun olaylar. Neyimizi paylaşamıyoruz. Koskoca ülkemiz, her şeye sahibiz. Paylaşamayacak hiçbir şey yok. Ülkemiz her şeye yeter. Hepimize yeter."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler