Karayılan'daki rahatlığa bak!

 Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, Danimarka polisinin Roj TV’yle ilgili soruşturmasına hazır olduklarını ve Kandil’in kapılarının kendilerine açık olduğunu belirtti. Karayılan, “Buraya gelsinler. Diledikleri gibi soruşturma

Karayılan'daki rahatlığa bak!

 

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, Danimarka polisinin Roj TV’yle ilgili soruşturmasına hazır olduklarını ve Kandil’in kapılarının kendilerine açık olduğunu belirtti. Karayılan, “Buraya gelsinler. Diledikleri gibi soruşturma yapsınlar. Biz kendilerine her türlü imkanı sunarız” dedi.

Danimarka, Roj TV üzerinde baskısını son dönemde artırdı. Yaz sonunda, açılan davada Kopenhag savcısı kanala el konulmasını talep etti, Danimarka Savcılığı ise Roj TV’nin yayın lisansının iptalini istedi. Şu an Kopenhag mahkemesinin kararı bekleniyor.

Öte yandan kanalın eski müdürü Manuşehr Zanuzi yine aynı dönemde bir Danimarka gazetesine Roj TV’nin PKK ile ilişkisi olduğu ve örgütten mali kaynak aldığı yönünde açıklamalar yaptı. Roj TV’yle aralarında hiçbir bağ olmadığını belirten Karayılan kanalın “haklı talepleri ifade eden” bir kanal olması dolayısıyla yakınlıkları olduğunu ancak PKK’nın örgütsel sistemi içinde yer alan bir kanal olmadığını belirtti. Roj TV’ye verilen desteği teşvik ettiklerini de kabul eden Karayılan “Ancak belirtildiği gibi para verme durumumuz yoktur” diyerek söz konusu haberi yapan gazeteciyi kendilerine iftira atmakla suçladı.

"Danimarka polisi ve Danimarka yargı kurumlarının bu tertiplenmiş komployu açığa çıkaracaklarından emin” olduğunu söyleyen Karayılan, “Biz PKK olarak Danimarka polisinin ve yargısının tüm araştırmalarına, incelemelerine sonuna kadar açığız, gelebilirler. Biz burada kendilerine büyük bir saygı ve her türlü imkânı sunarız. Burada sorgulama yapabilirler, soruşturma geliştirebilirler. Bizim belgelerimizi inceleyebilirler. Bu konuda biz açığız” diyerek Danimarkalı yetkilileri Kandil’deki PKK üslerine davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler