Karadenizliden bir icat daha...

Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, ayakkabı, gömlek, kravat, şapka, ceket ve robot buluşlarının ardından ‘akıllı kask’ geliştirdi. Sürücü, akıllı kaskı kafasına takmadan motosiklet çalışmıyor.Çalı

Karadenizliden bir icat daha...

Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, ayakkabı, gömlek, kravat, şapka, ceket ve robot buluşlarının ardından ‘akıllı kask’ geliştirdi. Sürücü, akıllı kaskı kafasına takmadan motosiklet çalışmıyor.Çalışır haldeki motosiklette de akıllı kaskı çıkardıkları zaman araç stop ediyor. Geliştirdiği proje hakkında bilgi veren Mustafa Yiğit, akıllı kask projesinin, kasksız motosiklet kullanımının önüne geçeceğine inandığını söyledi.

Bu kaskı takmadan motosikletin çalışmadığını, kaskı çıkarınca da, çalışan motosikletin stop ettiğini belirten Yiğit, “Vatandaşlar pek fazla kask takmıyor. Vatandaşın kask takmama inadına karşı bu proje motosikletlerde zorunlu hale getirilebilir. Bunun hilesi de olmaz. Çünkü bu sistem, insandaki elektriği algılıyor. Bu projede kask, insandaki elektrikten sinyal alarak motora sinyal gönderip çalışmasına izin veriyor” dedi. Yiğit, sistemin bütün motosikletlere uyarlanabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem