Karadenizli iş adamları PKK'ya para verdi

AKP’li işadamlarının PKK’ya yardım yaptığını söyledi.

Karadenizli iş adamları PKK'ya para verdi
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin DBP’li belediyelere kayyum atanmasına yönelik yasal hazırlık yapmasını ‘eşkıyalık’ ve ‘darbe’ diye niteleyerek AKP’li işadamlarının PKK’ya yardım yaptığını söyledi.

Demirtaş, “Eğer bazı kişiler ve şirketler PKK’ye yardım yaptı diye suçlanacaksa, Rizeli işadamlarından başlayabilirler. Özellikle doğuda baraj, yol ve köprü ihalesi almış AKP’li Karadenizli iş adamları…” dedi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili yasal değişiklikle ilgili şunları söyledi: “Hükümetin hem bazı şirketlere uyguladığı kayyım uygulaması hem de belediyeler için düşündüğü tümüyle gasptır, eşkıyalıktır, darbedir. PKK ve belediyeler bağlantısı kesinlikle bir yalandır. PKK’nin belediyelerden destek aldığı tümüyle bir iftiradır. İkincisi kayyım atanmış hiçbir belediye, o belediyeyi yönetemeyecektir. Halk ve personel buna izin vermeyecektir. Tümüyle boşa çıkmış bir belediye olacaktır. Belediye hizmetleri belki de duracaktır. Kayyım atanmış şehirlerde artık belediyecililk faaliyeti uygulanamayacaktır.”

AKP’li işadamlarının doğu illerinde aldığı ihalelerde PKK’ya vergi ödediğini söyleyen Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar PKK’ye ciddi yardımlarda bulunduklarını da saklamıyorlar. Erdoğan’a bunu defalarca gidip şikayet babında da ifade etmişlerdir, ‘Biz PKK’ye vergi ödemeden orada çalışamıyoruz’ diye. Erdoğan da bunu engelleyemediğini birkaç defa üstü kapalı toplantılarda söyledi. O AKP’li şirketlere kayyım atayacaklar mı? Çünkü onlar bildiğim kadarıyla PKK’ye çok büyük paralar verdiler. Gönüllü mü yoksa mecburi mi verdiler bilemem. Ama belediyeler PKK’ye yardım yaptı yalanına sığınmak yerine mümkünse kayyım atayacaklarsa bu AKP’li büyük şirketlere atasalar daha iyi olur.”

Kaynak : Cumhuriyet 

Habere yorumunuzu kata bilirsiniz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem