Karadeniz Madalyası Türkiye' ye layık görüldü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş, 2012 Yılı Karadeniz Madalyası'na layık görüldü.Müsteşar Tıraş, Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenen Uluslararası Karadeniz Günü Kutlamaları'na katıldı. Kutlamalarda Karadeniz'e kıyısı bulunan altı ülk

Karadeniz Madalyası Türkiye' ye layık görüldü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş, 2012 Yılı Karadeniz Madalyası'na layık görüldü.

Müsteşar Tıraş, Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenen Uluslararası Karadeniz Günü Kutlamaları'na katıldı. Kutlamalarda Karadeniz'e kıyısı bulunan altı ülkeden çok sayıda bilim adamı, sivil toplum kuruluşu üyesi, devlet görevlileri ile diplomatlar da yer aldı.
 
Her yıl Karadeniz'e kıyısı bulunan altı ülkeden Karadeniz'in çevresinin korunmasına katkıda bulunan birer kişiye takdim edilen Karadeniz Madalyası bu yıl Türkiye adına Tıraş'a verildi.
 
Bu ödülün kendisine getirdiği sorumluluğun farkında olduğunu belirten Ercan Tıraş, "Karadeniz sahip olduğu ekolojik özellikler ve ekonomik potansiyel ile büyük öneme sahiptir. Karadeniz eşsiz bir denizdir. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti olarak,
 
Karadeniz'in kirliliğe karşı korunması ile ilgili yapılacak faaliyetlere destek verme konusunda son derece kararlıyız." dedi. Müsteşar Tıraş, konuşmasına şöyle devam etti: "Hepimizin ortak değeri olan Karadeniz'in korunması için verdikleri katkıdan dolayı tüm kıyıdaş ülkelere,
 
Karadeniz Komisyonu daimi sekretaryasına, uluslararası organizasyon ve sivil toplum örgütlerine, belediyelerimize, üniversitelerimize, ilgili tüm kurum-kuruluşlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Şahsıma layık gördüğünüz bu ödül için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
 
Bu ödülün bana getirdiği sorumluluğun farkında olarak, ülkem ve şahsım adına Karadeniz'in korunması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Hepimizin Karadeniz Günü kutlu olsun."
 
Karadeniz'e kıyısı olan 6 ülkenin bir araya gelerek imzaladığı 'Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi' bu yıl Türkiye'de, ulusal düzeyde de Trabzon'da kutlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş, Valilik ve Trabzon Belediyesi'ni ziyaret etti. Trabzon Belediye Başkanı Oran Fevzi Gümrükçüoğlu, Tıraş'a plaket takdim etti.
 
Yemekte yetkililerle bir araya gelen Tıraş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışanlardan brifing aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem