Karadeniz ilçesinde gergin gece

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Karadeniz ilçesinde gergin gece

Sinop'un Durağan ilçesinde iki grup arasında yaşanan ve 15 kişinin yaralanması üzerine uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Durağan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçede yaşanan olaylar nedeniyle masum insanların zarar görmemesi içi sokağa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi.

Olayların güvenlik güçlerince tamamen kontrol altına alındığı  vurgulanan açıklamada, "Kurban Bayramı da göz önünde bulundurularak ilçemizde dün  uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır." ifadesine yer verildi. Bu arada olaylara ilişkin yürütülen idari soruşturma kapsamında  Olukbaşı, Yeniköy ve Çağazı köyü muhtarlarının görevlerinden alındıkları  bildirildi.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Durağan İlçesi Gökırmak Mahallesi’nde bugün akşam saatlerinde iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgaya aileler de katılınca ortalık savaş alanına döndü. Kavgada 15 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, birçok işyeri ve aracın camları kırıldı.  İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Mahalle halkı da tarafları sakinleştirmek için araya girdi. Yaralılar, ambulanslarla Durağan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Polis, mahallede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, olayların büyüme ihtimaline karşın ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.


AK PARTİLİ MAVİŞ : KAVGANIN NEDENİ ETNİK VEYA SİYASİ DEĞİL

Sinop’un Durağan İlçesi’nde yaşanan gerginlik ile ilgili olarak Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş açıklama yaptı. Olayın bir siyasi, ideolojik veya etnik sebepten çıkmadığını belirten Maviş, "Gençlerin kişisel kavgalarından dolayı çıkan bir kavga. Burada iki farklı olay var. Birincisi, iki genç dün akşam, kavga ediyorlar. Polis tarafından gözaltına alınmışlar. Bugün öğle saatlerinde serbest bırakılmışlar. Gençler kendi yakın arkadaş çevrelerini de alarak tekrar bir kavgaya tutuşmuş. Birinci olay bu. İkinci kavga ise, kurban bayramı nedeniyle bir gencimiz bıçak biletmiş. Fakat parasını vermek istememiş. Bu nedenle esnaf ile arasında kavga çıkmış. Tabi ilçe küçük olunca, bir de bayram arefesi sokaklar kalabalık. Herkes toplanmış ve olaylar büyümüş. İlçe küçük olunca polis sayısı da az. Bu nedenle Kaymakamlık da olayları yatıştırmak ve daha büyük provakasyonlara imkan vermemek için sokağa çıkma yasağı ilan etmiş. Çevre ilçelerden de takviye geldi. Olayın dediğim gibi herhangi bir ideolojik ve etnik dayanağı yok" dedi.

KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA GELDİ

Sinop'un Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk, ilçede iki  grup arasında çıkan arbede sonucu sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle ilgili,  "Yaşananlar kesinlikle etnik bir çatışma değil, bir asayiş olayıdır. Siyasi bir  olay da değildir." dedi. 

Soğukoluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde iki grup  arasında çıkan kavgada toplam 15 kişinin yaralandığını, yaralılardan 13'ünün  hastanelerdeki tedavisinin ardından taburcu edildiğini söyledi.

Yaralılardan 2'sinin ateşli silahla, diğerlerinin ise darp sonucu  yaralandığını ifade eden Soğukoluk, "Kavgada yaralanan 15 kişiden 13'ü,  hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Bir yaralının Sinop Devlet  Hastanesinde, bir yaralının da Samsun Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesinde  tedavisi devam ediyor." diye konuştu.

Olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını bildiren Soğukoluk,  "Olaylar şu anda güvenlik güçlerimiz tarafından tamamen kontrol altına  alınmıştır. Önlem olarak Samsun'dan çevik kuvvet polisi talep etmiştik, onlar  geldi. Kastamonu’dan komando birliği şu anda yolda." dedi.

"Yaşananlar kesinlikle etnik bir çatışma değil, bir asayiş olayıdır"

Kavganın etnik bir çatışma olmadığını vurgulayan Soğukoluk,  "Yaşananlar kesinlikle etnik bir çatışma değil, bir asayiş olayıdır. Siyasi bir  olay da değildir." ifadesini kullandı.

Kaymakam Soğukoluk, sokağa çıkma yasağı uygulanmasına ilişkin, "Sokağa  çıkma yasağını uygulamamızın sebebi masum insanlara zarar gelmemesidir. Zaten en  kısa sürede de kaldırmayı düşünüyoruz. Çünkü sabah bayram, insanlar birbirlerini  ziyaret edip, kurbanlarını kesecek. Bunun için yasağı kısa sürede kaldıracağız."  şeklinde konuştu.

Milletvekillerinden sağduyu çağrısı

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile CHP Sinop Milletvekili  Barış Karadeniz, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Durağan ilçesine geldi.

İlçede incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Maviş ve  Karadeniz, iş yeri ve araçları zarar gören vatandalara 'geçmiş olsun' dileklerini  iletti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler