Karadeniz fırtınası Belçika’da esecek

1-5 Mart 2017 tarihleri arasında Belçika’da Karadeniz Kültür Sanat Festivali gerçekleşecek.

Karadeniz fırtınası Belçika’da esecek

Gurbette buluşmanın adresi bu kez Belçika olacak. Türkiye’yi temsilen Karadeniz Bölge İlleri Belçika’nın Genk Bölgesinde yapılacak Karadeniz Kültür Sanat Festivalinde bir araya geliyor.1-5 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin amacı tarihi-kültürel-sosyal değerlere sahip çıkarak Avrupa’dan tüm dünyaya barış ve dostluk çağrısında bulunmak.

KARADENİZ AVRUPA’YA  AKACAK

Tekirdağ, İstanbul, İzmit, Sakarya, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çorum, Sinop, Tokat, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin illerinin katılımıyla gerçekleşecek Festival öncesi hazırlıklar konusunda Almanya –Düren Karadenizliler Derneği Başkanı Feyzullah Yurtsever şu açıklamalarda bulundu:

TÜRKİYE HER YÖRESİYLE TANITILACAK

“Amacımız sadece gurbette Karadeniz özlemini gidermek değil aynı zamanda Festivalimizle çeşitli etnik ve sosyal guruplar arasında köprüler kurarak kültürlerarası diyalogun teşvik edilmesine yardımcı olmak istiyoruz. İller ve bölgeler arasındaki işbirliği-dayanışmaya katkı sağlamak Türkiye’yi her yöresiyle yeninden tanıtmak en önemli hedefimiz”

HER ALANDA ETKİNLİK VAR

Belçika’nın Genk kentinde gerçekleşecek “Karadeniz Kültür Sanat Festivalinde” tarih, kültür, sinema, tiyatro, turizm, dans, spor, müzik alanlarından bir-birinden güzel etkinlikler gerçekleşecek. Açılacak yemek ve gıda stantları ile ise Karadeniz Bölgesinin yöresel mutfağı ve ürünleri sergilenecek. Festival kapsamında ziyaretçilerin memnun kalması için her türlü detay titizlikle inceleniyor.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler