Kara, 'Esnafı yaşat ki devlet yaşasın.'

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, hükümetin son dönemde toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren memur, işçi ve esnaf hakları konusunda iyileştirmeler yaptığını bildirdi.   Kara, yaptığı yazılı açıklamada, uzun zaman

Kara, 'Esnafı yaşat ki devlet yaşasın.'
Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, hükümetin son dönemde toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren memur, işçi ve esnaf hakları konusunda iyileştirmeler yaptığını bildirdi.
 
Kara, yaptığı yazılı açıklamada, uzun zamandır gündemde tuttukları esnafa sigorta prim desteği konusunda müjdeli haberin bir süre önce geldiğini belirterek, "Sigorta prim desteği 2 milyona yakın esnafı yakından ilgilendirmektedir. 10 ve üzeri işçi çalıştıranlara sağlanan prim desteği artık 1 işçi çalıştırana da verilecek" ifadesini kullandı.
 
Mart ayından itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre 100 liralık prim teşvikinden 1-9 arası sigortalı işçi çalıştıran iş yerlerin yararlanabileceğini vurgulayan Kara, destekten yararlanmak isteyen esnafın bildirimde bulunması gerektiğini anımsattı.
 
Kara, öngörülen şartları taşıyan işverenlerin doğrudan destekten yararlanabileceklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Hükümet son dönemde toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren memur, işçi ve esnaf hakları konusunda iyileştirmeler yaptı. Ortada elbette samimi bir niyet var. Her zaman diyoruz 'esnafı yaşat ki devlet yaşasın.' Esnaf ayakta kalmalı ki ülke ayakta kalsın. Umarız esnafın sorunlarının çözümü konusundaki kararlılık aynen devam eder."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem