Kar tatili öğrencileri sevindirdi!

ürkiye, soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Uzun yeni yıl tatilinin ardından bu kez öğrenciler ardarda gelen kar tatilleriyle sevindi.

Kar tatili öğrencileri sevindirdi!

ürkiye, soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Uzun yeni yıl tatilinin ardından bu kez öğrenciler ardarda gelen kar tatilleriyle sevindi. Kastamonu'un Şenpazar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime iki gün ara verildi.

Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde kar yağışı nedeniyle köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime iki gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün geceden beri devam eden etkili kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime 06-07 Ocak 2015 tarihlerinde ara verildi.
 

ORDU
 
Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi. 
 
KÜTAHYA

Kütahya il merkezi ile Tavşanlı ve Domaniç ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayankar yağışı nedeniyle il merkezi ile Tavşanlı ve Domaniç ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Diğer ilçelerde şimdilik tatilin söz konusu olmadığını belirten yetkililer, bu konuda ilçelerde kararı kaymakamlıkların vereceğini kaydetti. 

İSTANBUL
 
İstanbul Valiliği, bu geceden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle yarın anaokulları ile ilk, orta ve liselerde 1 gün tatil ilan etti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince, İstanbul'da bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini artırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği vurgulandı. 

Açıklamada şöyle denildi:

"Bilhassa, öğleden sonra etkisini artırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem