Kaptan yasağa uymayınca...!

Yunanistan'ın limanlarından Gazze'ye hareket edecek gemilerin engellemesi kararına uymayan kaptanın gözaltına alındığı bildirildi.Yunan medyası, dün ''Perama'' limanından Gazze'ye doğru denize açılan ''Audacity of Hope'' adlı geminin 68 yaşındaki kaptanın

Kaptan yasağa uymayınca...!

Yunanistan'ın limanlarından Gazze'ye hareket edecek gemilerin engellemesi kararına uymayan kaptanın gözaltına alındığı bildirildi.

Yunan medyası, dün ''Perama'' limanından Gazze'ye doğru denize açılan ''Audacity of Hope'' adlı geminin 68 yaşındaki kaptanının bugün Pire'de gözaltına alındığını duyurdu.

Haberde, kimliği açıklanmayan kaptanın Pire savcılığına sevk edildiği belirtildi.

Medya, sözkonusu geminin ''Gazze için bir gemi'' adlı filotilla üyesi olduğunu kaydederken, edinilen bilgilere göre, gemilerden üçünün Pire kenti, ikisinin Girit, birinin ise Korfu (Kerkira) adasında bulunduğunu bildirdi.

Yunanistan'da, yardım amaçlı Gazze'ye gitmeye hazırlanan Yunan ve yabancı bandıralı tüm gemilerin Yunan limanlarından hareket etmeleri dün itibariyle yasaklanmıştı.

Kamu Güvenliği Bakanı Hristos Papuçis'in talimatı üzerine, sahil güvenlik birimlerinin tüm limanlarda önlem aldığı, ilgili kararın ve bu konuda daha önce Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın gemilere iletildiği belirtilmişti.

Haberlerde, gemilerin hareketlerinin engellenmesi için, Doğu Akdeniz Bölgesinin sürekli "elektronik denetim" altında tutularak gemilerin hareketlerinin kayıt altına alınacağı, bölgede seyreden tüm gemilerin mürettebat ve yolcularının kontrol edileceği kaydedilmişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada ise, Yunan vatandaşlarına ve Yunan bandıralı gemilere Gazze için oluşturulan yeni yardım filosuna katılmamaları çağrısında bulunulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler