Kapatılmamız için gereğini yapın!

BDP'li Hasip Kaplan: Partimin faaliyetlerinin tümü Meclis tutanaklarında ve internet sitesinde de var, ihbar ediyorum...İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in BDP'ye yönelik sözlerine BDP'li Hasip Kaplan'dan tepki geldi. "Grubumuzun Başkan vekili olarak kend

Kapatılmamız için gereğini yapın!

BDP'li Hasip Kaplan: Partimin faaliyetlerinin tümü Meclis tutanaklarında ve internet sitesinde de var, ihbar ediyorum...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in BDP'ye yönelik sözlerine BDP'li Hasip Kaplan'dan tepki geldi. "Grubumuzun Başkan vekili olarak kendimizi ihbar ediyorum" diyen Kaplan, "Eğer İçişleri Bakanının emrindeyseniz, gelin bizim kapatılmamız için gereğini yapın. Değilseniz, lütfen şu İçişleri Bakanına da bir cevap verin" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın dile getirdiği demokratik açılım paketini değerlendirdi. Demokratik açılım paketi için 'Yol temizliği' değerlendirmesini yapan Kaplan, "Beşir Atalay'ın torbasında ne varsa, bizim verdiğimiz teklifler onun on katı. Hükümet adına Atalay'ın bize teşekkür borcu var. Çünkü verdiğimiz kanun tekliflerinden geç de olsa yararlanma niyeti gösterdikleri için" diye konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i hükümetin kötü polisi olarak niteleyen Şahin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in son günlerde yaptığı açıklamalara tepki göstererek şunları söyledi:

"'Kendimizi ihbar ediyorum. Grubumuzun Başkan vekili olarak ihbar ediyorum. Yargıtay Başsavcısına da buradan partimin faaliyetlerinin tümünü, Meclis tutanaklarında ve internet sitesinde de var, ihbar ediyorum. Biz bu çalışmaları yaptık. Eğer İçişleri Bakanının emrindeyseniz, gelin bizim kapatılmamız için gereğini yapın. Değilseniz, lütfen şu İçişleri Bakanına da bir cevap verin. Yürütme yargıya bu kadar müdahale etme hakkına sahip değilse, anayasayı ihlal ediyorsa, hak ettiği cevabı da 'yargı bağımsızdır' demeyi de Anayasa Mahkemesinden, HSYK'dan, Yargıtay'dan ve Yargıtay Başsavcısından bekliyoruz.''

BDP'li Hasip Kaplan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Kürt meselesiyle ilgili olarak mecliste yaptığı konuşmaya da değindi. Arınç'ıın hükümetin iyi polisi rolünü üstlendiğini kaydeden Kaplan, "Sayın Bülent Arınç'ın bütçe görüşmelerindeki Kürt sorunu ile ilgili konuşması kişisel, duygusal konuşması mıdır? Yoksa hükümeti bağlayan konuşması mıdır?" diye sordu.

VEKİL MAAŞI İÇİN 3 PARTİ ANLAŞIP BİZE GELDİ

Kaplan, basın toplantısı sırasında bir gazetecinin milletvekillerinin emekli maaşlarına yapılan zammı sorması üzerine, "AK Parti, MHP, CHP bir araya geldiler ve bu konuda bizden önce toplantılar yaptılar, anlaştılar. Bize geldiler. Bizde sorulduğu zaman teknik olarak ilk getirilen tüm tasarılara baktık. Evet sigortalı olan, BAĞ-KUR'dan gelen emekli olamıyordu. Eşitsizlik vardı. Bunun giderilmesi gerektiği konusunda, bizim önceden eşitlik konusunda görüşlerimiz vardı. Bu konuda anlaşmış olan 3 partinin bizi ikna eden teknik düzenlemeleri karşısında imza veren bir partiyiz" diyerek cevapladı. Milletvekillerine bir de eleştiri de bulunan Hasip Kaplan, "Maaşlarınız kadar gösterdiğiniz dik duruşu gelin asgari ücretliler, memur emeklileri ve çalışanlar için yapalım. Bunları bir pakete alalım ve birlikte köklü bir çözüm getirelim. Var mısınız?" diye sordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler