Kanuni'ye Avrupa Dil Ödülü

Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi, ‘Haydi İngilizceyle Yeni Pencereler Açalım’ adlı proje kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen dil öğretimi ve öğrenimi uygulaması kapsamında yapılan yarışmada 2011 yılında Avrupa Dil Ödülü’nü almaya hak kaz

Kanuni'ye Avrupa Dil Ödülü

Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi, ‘Haydi İngilizceyle Yeni Pencereler Açalım’ adlı proje kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen dil öğretimi ve öğrenimi uygulaması kapsamında yapılan yarışmada 2011 yılında Avrupa Dil Ödülü’nü almaya hak kazandı.
Okul yönetimi ve projede adı geçen öğretmenler yarışma sonrası düzenlenen törenle ödülünü Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın elinden aldı. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci koordinatörlüğü tarafından yürütülen, dil eğitimlerinde yenilikçi uygulamaların teşvik edilmesini kapsayan yarışmaya karılan Kanuni Anadolu Lisesi, toplamda 73 proje arasından birinci çıkarak ‘Avrupa Dil Ödülü’nü aldı.
Okul Müdürü Adnan Çakıroğlu, ilk kez böyle bir ödüle layık görüldüklerini belirterek “Doğu Karadeniz bölgesinde ilk kez bir okul böyle bir ödüle layık görülüyor. Bu açıdan çok mutluyuz. İngilizce öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu ödül için bu projemizi geçen yıldan hayata koyduk. Bu projemiz başka okullarda da uygulanıyor. Hem sevinçliyiz hem gururluyuz. Trabzon’umuza hayırlı olsun” dedi.
Proje mimarlarından İngilizce Öğretmeni Ebru Topaçlıoğlu ise öğrencilerin bu proje sayesinde İngilizceyi daha zevkli bir ders olarak gördüklerini dile getirerek "Haydi İngilizceyle yeni pencereler açalım dedik açtık. Bu proje okulumuza ve çevremize farklı bir bakış açısı kazandırmıştır. Okulumuz İngilizce öğretimindeki başarısını uluslar arası düzey de kanıtlamış oldu” diye konuştu.
Okul Aile Birliği Başkanı Osman Abanoz da projenin okula farklı bir bakış açısı kazandırdığını belirterek "Bu proje okulumuza ve çevremize farklı bir bakış açısı kazandırılmıştır. Kanuni Anadolu Lisesi İngilizce öğretimindeki başarısını uluslararası düzeyde kanıtlamış oldu" şeklinde konuştu.
Öte yandan Hayatboyu programı Leonardo da Vinci Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Avrupa Dil Ödülü faaliyet kapsamında 2011 teklif yılı için 73 başvuru alındı.
Avrupa Dil Ödülü Ulusal Jürisi tarafından başvuru formu üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda 28 başvuru yerinde izleme ve değerlendirmeye tabi tutulmuş, değerlendirme süreci sonucunda 10 başvuru Avrupa Dil Ödülü almaya hak kazandı. Ayrıca 6 kuruma da teşvik belgesi verilmesi uygun görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem