Kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'nda

 Anadilde savunma yapılmasına da olanak tanıyan ''Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'', TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 13 maddeden oluşan tasarının gerekçesinde, ''sanı

Kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'nda

 

Anadilde savunma yapılmasına da olanak tanıyan ''Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'', TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
 
13 maddeden oluşan tasarının gerekçesinde, ''sanığın sözlü savunmasını kendisini daha iyi ifade edeceğini belirttiği başka bir dilde yapılmasına'' imkan tanındığı belirtildi. 
 
Tasarıyla, kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan evli hükümlüler, 3 ayda bir kez olmak üzere 3 saatten 24 saate kadar eşleriyle ceza infaz kurumu personelinin yakın nezareti olmaksızın görüşme yapabilecek.
 
Tasarı, ''ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirememe'' halini de infazın ertelenmesi nedenleri arasına alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem