Kandil'e operasyonun asıl nedeni

 "Türkiye asla silahlı bir gücün karşısında pes etmez" diyen Cumhurbaşkanı Gül, TSK'nın son Kuzey Irak harekatıyla ilgili "Devletin gücünün herkesin gücünden daha güçlü olduğunu içeride ve dışarıda herkesin bilmesi gerekir. Dolayısıyla son operasyonlarımı

Kandil'e operasyonun asıl nedeni

 "Türkiye asla silahlı bir gücün karşısında pes etmez" diyen Cumhurbaşkanı Gül, TSK'nın son Kuzey Irak harekatıyla ilgili "Devletin gücünün herkesin gücünden daha güçlü olduğunu içeride ve dışarıda herkesin bilmesi gerekir. Dolayısıyla son operasyonlarımız hep bu yöndedir" değerlendirmesi yaptı.

Gül'ün açıklamalarının önemli başlıkları şöyle:

YENİ ANAYASA: Anayasada nelerin olması gerektiğiyle ilgili büyük bir mutabakatın olduğundan tereddütüm yok. Eğer yeni bir anayasa yapılamazsa 'metodoloji ve usul hatalarından veya noksanlıklarından olabilir' diye düşünüyorum. Onun için buna çok dikkat etmek gerekir.

Herkesin düşüncelerinin alınması, herkesin anayasası olduğuna önem verilmesi ve herkesin iyi kötü orada bir katkısının olması çok önemli."

PKK'YA OPERASYON: Devletin gücünün herkesin gücünden daha güçlü olduğunu içeride ve dışarıda herkesin bilmesi gerekir. Dolayısıyla son operasyonlarımız hep bu yöndedir.

Sadece terör örgütünün değil, onlara destek verenler, onlarla iş birliği içerisinde olanlar, yapması gereken sorumlulukları yerine getirmeyen ülkelerin de kendilerine hisse çıkarması gerekir. Türkiye, asla silahlı bir gücün karşısında pes etmez.''

30 AĞUSTOS KUTLAMALARI: Bu 30 Ağustos'ta Başkomutan olarak bütün kutlamaları ben kabul edeceğim. Genelkurmay Başkanımız, Başbakanımız, Milli Güvenlik Kurulu'ndan önce yaptığımız bir konuşmada Genelkurmay Başkanı'nın getirdiği bir düşünceydi, biz de çok doğru bulduk

ORTADOĞU: (Suriye yönetimine) Bizim güvenimiz kaybolmuş vaziyette. Libya'daki rejimin devam etmesi mümkün değildi zaten.

ŞİKE OPERASYONU: Bütün spor camiasının, futbolla ilgili bütün sorumluların, soğukkanlılıkla bu sıkıntılı günleri el birliği içinde aşmalarını tavsiye ederim.

EKONOMİK KRİZ: Ekonomi yönetiminin epeyce tecrübesi var. Ekonomiyle ilgili tüm birimler arasında çok iyi bir koordinasyon var. Güvenim o açıdan tamdır

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler