Kandil’e hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen hava operasyonuyla Kandil'deki 44 hedef akıllı mühimmat kullanılarak tam isabetle imha edildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Harekatı kapsamında 14 Kasım tarihinde gece boyunc

Kandil’e hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen hava operasyonuyla Kandil'deki 44 hedef akıllı mühimmat kullanılarak tam isabetle imha edildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Harekatı kapsamında 14 Kasım tarihinde gece boyunca Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı, Havadan Yakıt İkmali ve İnsansız Hava Araçlarının (İHA) desteklediği, F-4E 2020 ve F-16'lar ile yapılan sınır ötesi hava operasyonlarında Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde terör örgütüne ait sığınak ve barınaklardan oluşan 44 hedef akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi.

Temmuz 2015 ayı sonu itibariyle başlatılan hava operasyonlarıyla çok büyük bir yıkıma uğrayan Kandil bölgesinde yeniden yapılanma gayretleri çerçevesinde bazı tesislerin örgüt tarafından barınak ve depoların tamir edilmeye, canlandırılmaya çalışıldığı öğrenildi. Bu kapsamda 14 Kasım 2015 tarihinde gece yapılan hava taarruzlarıyla hedefler tam isabetle vuruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler