Kandil'den Hakan Şükür'e Destek!

 KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, Hakan Şükür'ün "Ben Arnavut'um" sözlerine gösterilen tepkileri eleştirerek, "Halbuki en büyük milli oyuncuydu. Herkes bir zamanlar arkasında şey oluyordu. Şovenizmin derecesini görelim bunu kim yarattı, bu şovenizm

Kandil'den Hakan Şükür'e Destek!

 KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, Hakan Şükür'ün "Ben Arnavut'um" sözlerine gösterilen tepkileri eleştirerek, "Halbuki en büyük milli oyuncuydu. Herkes bir zamanlar arkasında şey oluyordu. Şovenizmin derecesini görelim bunu kim yarattı, bu şovenizmle hangi sorun çözülür" dedi.

 Kalkan bir Kürt televizyonunda yayınlanan açıklamalarında, eğer Kürtler adına savaş sürüyorsa PKK'nın yürüttüğünü savunarak, "PKK'nin, KCK'nin yönetimi var. Yönetim örgütlüyor, yürütüyor. Savaşa bunlar karar verdi, savaştan bunlar sorumlu. Savaşı durdurmak isteyenler varsa buraya müracaat edecekler, burayla şey olacaklar.

Hükümet eğer istiyorsa dedik burayı görmeli. İmralı'ya gidildi, gidilebilir dedik" şeklinde konuştu. Kardeşinin Öcalan'ın, "Ben sorumlu değilim, ben yürütmüyorum, bunu yürütenler oradadırlar. Eğer istiyorsanız bende olumlu görüş belirteyim ama siz da görüş belirtin, siz çaba harcayın" sözlerini aktardığını hatırlatan Kalkan, "Bu bakımdan yani bir defa adresler doğru seçilmeli" dedi.

 

"ARNAVUT'UM" TEPKİLERİNE ELEŞTİRİ

 

Duran Kalkan ayrıca, "Hakan Şükür demiş ki, 'Ben Arnavut'um', kıyamet kopmuş, halbuki en büyük milli oyuncuydu. Herkes bir zamanlar arkasında şey oluyordu. Şovenizmin derecesini görelim bunu kim yarattı, bu şovenizmle hangi sorun çözülür?" diye sordu.

 

"ERDOĞAN'IN KASTETTİĞİ KÜRT MİLLİYETÇİLERİ ŞİMDİ KENDİSİNE KOLTUK DEĞNEĞİ"

 

"PKK dar milliyetçi" diyenlerin yanıldıklarını kaydeden Kalkan, "Tayyip Erdoğan Kürt milliyetçiliği eziyorum derken PKK'nin guruna dokunuyor, hiç alakası yok. PKK başından beri Tayyip Erdoğan sandığı milliyetçilikten Kürtçülükten kendini ayırarak başladı. O Kürtçüler şimdi Tayyip Erdoğan'ın koltuk değneği halindeler. Tayyip Erdoğan'ın kanallarından dolaşıyorlar AKP propagandasını yapıyorlar. PKK'ye karşıdırlar. Kürtçülüğe karşıyım derken, Kürtçülük yapanlarla sarmaş dolaş kol kola yürüyor. Gerillaya merhaba demiş birkaç milletvekilinin neredeyse aforoz edecek duruma geldi. Kimlerle kol kola geziyor, kimle flört ediyor? Kimse görmüyor, anlamıyor öyle değildir" dedi.

 Toplumun eskiden böyle olmadığını da ileri süren Duran Kalkan, "Kırk yıl önce Ertuğrul Kürkçü Karadeniz'e gittiğinde Dev-Genç Başkanı olarak kitleler gürül gürül sokaklara çıkıyorlardı. Karadeniz böyle değildi, şoven değildi, milliyetçi değildi, devrimciydi. Mahir Çayanların yurduydu. Fındık mitingleri, devrimci mitingleri unutuldu mu? Değil. Kırk yıl içerisinde durum değişti. Bu kadar devrimciliğe açık toplumu şimdi en şoven en faşist, Kürt düşmanı haline getirdiler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem