'Kamyon arkası' tarihe karışacak

 Dün(01.07.2012) itibariyle yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret Kanunu ile, “Dillerdeyiz köylü güzeli”, Hayat biter, yol bitmez”, “Gaz, fren, şanzıman, halimiz duman” gibi sözlerin kamyon ve dolmuşlara yazılması yasaklandı. Yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret

'Kamyon arkası' tarihe karışacak

 

Dün(01.07.2012) itibariyle yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret Kanunu ile, “Dillerdeyiz köylü güzeli”, Hayat biter, yol bitmez”, “Gaz, fren, şanzıman, halimiz duman” gibi sözlerin kamyon ve dolmuşlara yazılması yasaklandı.

 Yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret Kanunu, birçok yenilik getiriyor. Kanuna göre; otobüslerde tavuk ve horoz gibi canlı hayvan taşınmayacak, gece yarısından sonra yolcuların uyuduğu saatte yüksek sesli müzik çalınmayacak. Şehirler arası yolculuklarda yumurta, soğan, pide, lahmacun gibi kötü kokan yiyecekler yenilmeyecek. Yolcu taşımacılığında sefer yapılamamışsa, harekette yolcunun katlanamayacağı zaman diliminde gecikme olursa, yolcu ödediği ücreti ve varsa zararını isteyebilecek. Yolcu, aksine bir sözleşme olmaması durumunda bagajı için de ayrı bir ücret ödemeyecek. Firmalar, bilette belirtilen yerin başka bir kişiye verilmesi, aracın belli saatten önce hareketi nedeniyle yolcunun yetişememesi gibi nedenlerden sorumlu olacak. Herhangi bir zarar ispat edilmese bile firma, bilet bedelinin 3 katı tazminat ödeyecek.

“Kuruz kurdun, yol Ford’un”, “Dillerdeyiz köylü güzeli”, Hayat biter, yol bitmez”, “Gaz, fren, şanzıman, halimiz duman”, “Yalnız kovboy”, “Asiller şımarmaz güzelim”, “Kaderimse çekerim”, “Baba yorgun, dalaşma”, “Kamyon çeker 10 ton, gönlüm çeker Paris Hilton”, “Hayatımı yazsam duble yol olur”, “Araman için illa hata mı yapmam gerekir” gibi kamyon ve dolmuşlara yazılan sözler de yeni kanunla tarihe karışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem