Kamulaştırmada yeni dönem

Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.Teklife göre, baraj, sulama şebekeleri ve boru hatları, karayolu, demiryolu, liman ve havaalanı gibi gelecek yıllara sari büyük projelerd

Kamulaştırmada yeni dönem

Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklife göre, baraj, sulama şebekeleri ve boru hatları, karayolu, demiryolu, liman ve havaalanı gibi gelecek yıllara sari büyük projelerde kamu yararı kararı, kamulaştırılacak taşınmazların bulunduğu mahalle veya köy muhtarlığında 15 gün süre ile asılmak suretiyle ilan edilecek. Kamu yararı kararının ilan süresinin bitiminden itibaren, kamulaştırılacak taşınmazlar üzerine yapılan sabit tesisler ile dikilen ağaçların bedeli, kamulaştırma bedelinin tespitinde dikkate alınmayacak. Taşınmazlardaki bu sınırlama ilan tarihinin bitiminden itibaren 5 yılı geçemeyecek.

Kamulaştırma Kanunu'nun "Kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti" başlıklı geçici 6. maddesinin birinci fıkrasında yer alan 4 Kasım 1983 ibaresi, 31 Aralık 2012 olarak değiştiriliyor. Buna göre, 4 Kasım 1983 tarihinden 31 Aralık 2012 tarihine kadar ilgili idarelerce kamulaştırma işlemleri tamamlanmış veya kamulaştırılması hiç yapılmamış olmasına rağmen fiilen kamu hizmetine ayrılan veya kamu yararına bir ihtiyaca tahsis edilerek üzerinde tesis yapılan taşınmazlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanacak.

SÜRÜCÜ BELGELERİ SÜRELİ OLARAK VERİLECEK

Teklife göre, sürücü belgeleri süreli olarak verilecek. Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullananlara 343 lira idari para cezası kesilecek ve sürücü belgesi geri alınacak.

İlk defa sürücü belgesi alanlar, en az bir yıl süre ile aday sürücü olarak kabul edilecek. Sürücüler, yurt dışına çıkışlarında uluslararası sürücü belgesi almak zorunda kalmayacak.

Teklife göre, 2005'ten itibaren vekil imam, vekil müezzin-kayyım ve Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında vekil olarak öğreticilik yapanlardan, ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde müracaat etmeleri halinde ve yeterlilik belgesine sahip olmaları koşuluyla Başkanlık tarafından ilgili kadrolara hiçbir sınırlamaya bağlı olmaksızın atanabilecekler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler