Kamudan ayrılana ikramiye!

Böylece, kamuda çalışıp ayrıldıktan sonra başka yerlerde çalıştıkları gerekçesiyle, kamuda çalıştıkları döneme ilişkin ikramiyeleri ödenmeyen binlerce vatandaşa, bu ücretleri alabilme imkânı doğdu.Şimdi ikramiyelerin ödenmesi için yasa değişikliği gerekiy

Kamudan ayrılana ikramiye!

Böylece, kamuda çalışıp ayrıldıktan sonra başka yerlerde çalıştıkları gerekçesiyle, kamuda çalıştıkları döneme ilişkin ikramiyeleri ödenmeyen binlerce vatandaşa, bu ücretleri alabilme imkânı doğdu.

Şimdi ikramiyelerin ödenmesi için yasa değişikliği gerekiyor. Kamuda bir süre çalışıp ayrılan binlerce vatandaşın emekli ikramiyesi için beklediği müjdeli haber Anayasa Mahkemesi’nden geldi.

Yüksek Mahkeme, bu durumdaki kişilerin ikramiyelerini almamalarına neden olan düzenlemeyi iptal etti. Emekli Sandığı’na bağlı olarak kamuda bir süre çalışan ancak istifa eden çalışanlar, “Sosyal Güvenlik Kurumlarına Tabi Olarak Geçen Hizmetlerin Birleştirilmesi Hakkındaki Yasa” nedeniyle emekli ikramiyelerini alamıyorlardı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi ve Danıştay, 2005 yılında, bu düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Yüksek Mahkeme, 2009 yılında düzenlemeyi iptal etmişti. Anayasa Mahkemesi, iptal kararının yürürlüğe girmesi için bir yıllık süre vermişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem