Kamuda başörtüsünün önü açık !

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’de darbeler döneminin kapandığını söyledi. Şahin, “Bundan sonra hiç kimsenin gerek askeri gerekse askeri sivil darbe girişimiyle amacına ulaşması mümkün değildir. Darbeye karşı yasal tedbirler alı

Kamuda başörtüsünün önü açık !
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’de darbeler döneminin kapandığını söyledi.
 
Şahin, “Bundan sonra hiç kimsenin gerek askeri gerekse askeri sivil darbe girişimiyle amacına ulaşması mümkün değildir. Darbeye karşı yasal tedbirler alınmıştır. Türk yargısı ve emniyet güçleri son derece duyarlıdır. En önemlisi halkımız Türkiye’de demokrasinin geriye gitmesini değil daha da ileri gitmesini arzu etmektedir” dedi.
 
Ergenekon kararı sonrası AK Parti’nin kapatılması davasının yeniden görülmesiyle ilgili tartışmaya da değinen Şahin, gerekçeli kararı beklediklerini söyledi.
 
Şahin, “Kararda AK Parti’nin kapatılma davasına delil teşkil edecek bir takım uydurma belgelerin hem darbe teşebbüsü hem de partinin kapatılması için hazırlanmış olduğu izlenimini edinirsek ki; şu anda böyle bir izlenimimiz var, bu kararı da gerekçe göstermek suretiyle partimiz Anayasa Mahkemesi’ne karar düzeltme talebiyle başvuru yapabilir.
 
İddianamede bu anlama gelecek ifadeler vardır. Mahkeme bunları nasıl değerlendirmiş, bu deliller ve bu belgeler karara nasıl yansımış, gördükten sonra hareket etmemizin daha doğru olacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.
 
BAŞÖRTÜSÜNE YASAL ENGEL YOK
 
AK Partili Şahin, kamuda başörtüsünü yasaklayan herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığını vurguladı. Şahin, şöyle konuştu: “Kılık kıyafet yönetmeliği de yorum yoluyla anayasa ve bazı yasaları farklı değerlendirerek hazırlanmış. Yeni anayasa çalışmaları esnasında, özellikle eşitlik maddesinde ‘hiç kimseye hiçbir nedenle ayrım yapılamayacağı’ yaklaşımı tüm siyasi partiler tarafından da benimsendi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler