Kamu borcu tarihte ilk defa sıfırlandı

 İstanbul'da şirket yöneticileriyle ''Türkiye Ekonomisi 2013'' konulu toplantıda bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kamunun net borcunun sıfırlandığını bildirdi. Babacan, ''Tarihimizde ilk defa 2012 yılında kamunun net borcu sıfırlandığı gib

Kamu borcu tarihte ilk defa sıfırlandı
 
İstanbul'da şirket yöneticileriyle ''Türkiye Ekonomisi 2013'' konulu toplantıda bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kamunun net borcunun sıfırlandığını bildirdi.
 
Babacan, ''Tarihimizde ilk defa 2012 yılında kamunun net borcu sıfırlandığı gibi artık net varlığı var ve 2012 sonu itibariyle net varlığımız 26 milyar dolar. IMF'ye artık kaynak sağlamaya başlıyoruz. Borcumuzu sıfırladık. Dünyada bir ülkenin kamu borcu asıl göstergedir. Kriterleri tüm AB için kamu borcu için vardır, özel sektör için yoktur. Çünkü özel sektörün borçlanması zaten her bir şirketin kendi kredibilitesi ile ilgili bir konudur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem