Kamışlı'ya büyük askeri yığınak

 Suriye ordusu, helikopterlerin korumasında Kamışlı'ya binlerce asker, onlarca tank, top ve zırhlı araç gönderdi. Mardin'in Nusaybin ilçesi karşısında bulunan ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı büyük bölümü ise PKK'nın Suriye uzantısı olan Demokratik Birl

Kamışlı'ya büyük askeri yığınak

 

Suriye ordusu, helikopterlerin korumasında Kamışlı'ya binlerce asker, onlarca tank, top ve zırhlı araç gönderdi.
 
Mardin'in Nusaybin ilçesi karşısında bulunan ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı büyük bölümü ise PKK'nın Suriye uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi (PYD')nin kontrolünde olan Kamışlı ilçesinde denetimi sağlamak için Suriye ordusu tarafından büyük bir askeri yığınak yapıldı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Resulayn ilçesini Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) saldırıları sonucu terk eden Esad güçlerinin Kamışlı'yı da kaybetmemek için böylesi bir yığınak yaptığı öğrenildi. Helikopterlerin korumasında büyük bir konvoyla binlerce asker, onlarca tank, top, zırhlı araç, uçaksavarlar ilçenin stratejik noktalarında konuşlandırıldı. Beşar Esad güçlerinin, ilçede daha önce askerlerin terk ettiği karakollara yerleşen PYD'nin silahlı güçlerine karşı bir operasyon düzenliyebileceği, buna karşılık PYD'nin de hazırlıklar yaptığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem