Kamer Genç'ten Kılıçdaroğlu'na uyarı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğum yeri olan Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde seçim bürosunun açılışında konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Burası genel başkanın memleketi, eğer burada seçimi kazanamazsak Tayip Erdoğan genel başkana,

Kamer Genç'ten Kılıçdaroğlu'na uyarı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğum yeri olan Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde seçim bürosunun açılışında konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Burası genel başkanın memleketi, eğer burada seçimi kazanamazsak Tayip Erdoğan genel başkana, ’ne konuşuyorsun kendi ilçende bile kazanamadın’ demez mi?" dedi.

Nazımiye İlçesi’nde CHP’li Belediye Başkanı ve 30 Mart seçimlerinde başkan adayı olan Cafer Kırmızıçicek’in seçim bürosunun açılışına katılan Tunceli Milletvekilleri Kamer Genç ve Hüseyin Aygün, Nazimiye ilçesinin genel başkanın memleketi olduğunu, bu nedenle kazanılması gerektiğini savundu.

AYGÜN, ZAZACA KONUŞTU

Seçim bürosunun açılışında CHP’li Belediye Başkan Cafer Kırmızıçicek’in kısa konuşmasından sonra, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Zazaca konuştu. Halen belediye başkanlığı görevini yürüten Kırmızıçiçek’in önemli hizmetler yaptığını hatırlatan Aygün, "Belediye Başkanımız Cafer Kırmızıçicek, gerçekten önemli hizmetler yaptı, tekrar kazanması lazım, hepimiz el birliğiyle çalışmalıyız. Burası ayrıca genel başkanımızın memleketi olması nedeniyle daha da önem kazanıyor. Ama ben CHP’nin burada kazanacağına inanıyorum" diye konuştu.

"BAŞBAKAN 630 MİLYON DOLAR HARAÇ KESMİŞ"

Son olarak kürsüye çıkan Kamer Genç de, AK Parti Hükümeti’nin icraatları ile mecliste yeni çıkarılan HSYK yasası üzerinden Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı sert bir şekilde eleştirdi. Adalet Bakanı Bozdağ’ın, mecliste yaptığı ve AK Parti Milletvekilleri’nin yaptıkları yeminlere sadık kalmadıklarını iddia eden Genç, "Tayip Erdoğan’ın emrindeki hakim ve savcıları, Bekir Bozdağ’ın emrine veren bir yasal düzenleme, hakim teminatı, mahkeme bağımsızlığı, hiç olur mu? Tabi ki olmaz. Ben TBMM kürsüsünde yaptığım konuşmada dedim ki, sizin yalanınızdır, bu sizin namus ve şerefiniz üzerine yaptığınız yeminden dönmenizdir. Namusunuzu ve şerefinizi inkar etmeniz demektir. Biliyorsunuz 17 yolsuzluk operasyonu oldu. Savcı soruşturma yaptı. Tayip Erdoğan, bazı firmalardan 630 milyon dolar haraç kesmiş, birtakım firmalara diyor ki, ’ben size ihaleler verdim, siz bu ihalelerden milyon dolarlar kazandınız, getirin bu paraların bir kısmını da benim cebime verin.’ Bu işleri kimin aracılığıyla yapıyor? Eski bakan Binali Yıldırım’ın aracılığıyla yapıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın doğruyu söylemediğini iddia eden Genç, "Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı, bütün ihaleler onun emrinde. Ben 10 yıl önce, Binali Yıldırım’dan rica ettim ve dedim ki, bizim Nazimiye’nin yolunda iki araç geçmiyor. Biraz düzeltin, bunu rica ettim, kaç kez söyledim. Yıldırım dedi ki, ’şerefim üzerine yemin ediyorum sana, özel bir ödenek ayıracağım, o yolu yapacağız’ dedi. Aradan on yıl geçti, hala parayı gönderecek. Arkadaşlar bunların özü yalan" diye konuştu.

"TAYYİP ERDOĞAN; MEMLEKETİNDE KAZANAMADIN DEMEZ Mİ?"

Nazimiye’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğum yeri olduğunu hatırlatan Kamer Genç, "Burası sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilçesidir. Eğer burada siz Nazimiyeliler, kendi evladınıza sahip çıkmazsanız, burada CHP çok büyük bir çoğunlukla oy almazsa, Tayip Erdoğan çıkıp diyecek ki, ’Sayın Kılıçdaroğlu sen ne konuşuyorsun? Kendi ilçenden oy almadın, orada kazanmadın’ diyecek. Ben buraya bu amaçla geldim. Yoksa gelmezdim. Burada aday olan herkesi tanırım, ama burası genel başkanımızın memleketi, CHP burada büyük farklı seçimi mutlaka kazanmalı" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler