'Kalekol' projesi devam ediyor

Doğu ve Güneydoğu'daki korunaksız sınır karakollarını güçlendirmek için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan "kalekol projesi" devam ediyor.İhale edilen karakoldan Hakkari Çukurca ve Van'daki 4'ünün inşasını bitiren Mühendis Deniz

'Kalekol' projesi devam ediyor

Doğu ve Güneydoğu'daki korunaksız sınır karakollarını güçlendirmek için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan "kalekol projesi" devam ediyor.

İhale edilen karakoldan Hakkari Çukurca ve Van'daki 4'ünün inşasını bitiren Mühendis Deniz Tural, kendisinin de Kürt kökenli olduğunu ve bölgede yaptığı işlerden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

KÜRT OLDUĞUM İÇİN HAİN İLAN EDİLDİM

Kürt kökenli olduğu ve "kalekol" inşa ettiği için, terör örgütü tarafından "hain" olarak nitelendiğini ve birçok kez tehdit edildiğini anlatan Tural, buna rağmen yaptığı işten vazgeçmediğini ifade etti.

"PES ETMEDİM"

Kendisinin, "kalekolların tek kadın müteahhidi" olduğunu belirten Tural, "Bir kadın olarak, hele ki bu kadar tehdit alırken orada çalışmak gerçekten zordu ama pes etmedim. Malzemeci gelmez, işçiler gitmek ister, provokasyonlar olur vs... Bunların hepsini yaşadım ama hep işimin başında durdum ve bitirdik. Vatanın her karışı bizim. Bazıları bölgeye gitmek istemiyor ama ben bir kadın olarak orada 4 kalekol yaptım. Sen yapmazsan, ben yapmazsam, kim oraya yatırım yapacak? Herkesi orada iş yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"GEL DESELER GİDERİM"

Söz konusu karakolların TOKİ tarafından ihale edildiğini anlatan Tural, kendisinin ise 4 karakolun işini TOKİ'den değil, ihaleyi kazanan firmadan aldığını söyledi.

İşin sonunda ise söz konusu firma tarafından zarara uğratıldığını iddia eden Tural,"Çok şükür işimizi bitirdik ama paramızı alamadığımız için her şeyimi sattım, 7 milyon lira borç ödedim. Baktığınızda büyük zarar ettim, bitme noktasına geldim ama yine 'gel' deseler giderim. Çünkü bu işin sadece maddi değil, manevi de karşılığı var. Yapılan karakollar sayesinde hem bölgenin hem de oralarda görev yapan askerlerimizin güvenliği artıyor" dedi.

"DAHA ÇOK ŞEY YAPMAYA HAZIRIZ"

Özellikle Çukurca'da yaptığı "kalekol" için o dönemde herkesin, "burayı bitiremezsin" dediğini anlatan Tural, şunları kaydetti: "O zamanlar kimse Çukurca'ya gitmeye dahi cesaret edemiyordu. Biz işe başladığımızda ise hiçbir şeyden çekinmedik, Belki 'cahil cesareti' diyebilirsiniz ama sonuçta işe başladık. Elbette birçok zorlukla karşılaştık ama üstesinden geldik. Tabii biz bir iş yapıyoruz, o kadar kişiye istihdam sağlıyoruz. Bunun sonucunda da normal olarak insan para kazanmak ister. Ben ise bırakın para kazanmayı, maddi açıdan çok büyük zarar ettim. Hatta bir vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüm. O zaman kendisi Başbakandı. Özellikle Çukurca'daki kalekol için tebrik etti. Devletimizin destek vermesi halinde bu topraklar için daha çok şey yapmaya hazırız."

"İNŞALARIN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR"

Bugüne kadar kimsenin bölgedeki karakollara yatırım yapmadığını dile getiren Tural,"Allah Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Karakolların eski hali gerçekten çok yürek burkucuydu. Şimdi ise çok iyi durumdalar. Bugünlerde bazıları, 'Çözüm süreci var, karakol inşaatları dursun' diyor ama tehdit sadece PKK değil maalesef. İşte görüyorsunuz sınırımızda neler oluyor. Bu kalekollar bugün için de yarın için de lazım. Onun için inşalarının devam etmesi gerekiyor" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler