Kalaşnikov firması iflas etti

 Rus Pravda gazetesinin İngilizce sayfasında yer alan haberde, yerel mahkemenin 27 bin dolar civarındaki borcu yüzünden Rusya'nın İjevsk kentindeki Kalaşnikov silahlarını üreten İjmaş şirketinin iflas kararının verdiği ve şirkete kayyum atandığı kaydedild

Kalaşnikov firması iflas etti

 

Rus Pravda gazetesinin İngilizce sayfasında yer alan haberde, yerel mahkemenin 27 bin dolar civarındaki borcu yüzünden Rusya'nın İjevsk kentindeki Kalaşnikov silahlarını üreten İjmaş şirketinin iflas kararının verdiği ve şirkete kayyum atandığı kaydedildi.

Haberde, iflas kararı sayesinde şirket yönetiminin mal varlıklarını ve marka adını koruma şansını elde ettiği belirtilerek, iflasın anlaşmalı olabileceği imasında bulunuldu.

 

İjmaş şirketinin genel müdürü Maksim Kuzyuk, prosedür çerçevesinde tüm icra takiplerinin askıya alınacağına ve şirketin el konulan hesaplarının da serbest bırakılacağına inandığını belirterek, bu sayede vergi ödeme, sözleşme ücretleri ve maaş ödemeleri gibi taahhütlerini yerine getirme şansını elde edebileceğini kaydetti.

 

İjmaş şirketi, geçen yıl yeniden yapılanma kararı almıştı.

 

Rus haber ajansları, yıl başında yayınladıkları haberlerde, Savunma Bakanlığı'nın bu yıl İjmaş'a sipariş vermeyi planlamadığını belirterek, şirketin AK-12 adıyla duyurduğu yeni silahların ''blöf'' olduğunu ileri sürmüştü.

 

İjmaş yetkilileri, bu haberlerle ilgili yaptıkları açıklamada, AK-12 saldırı silahlarının çağdaş ihtiyaçlara cevap merkezi için tamamen ihracata yönelik tasarlandığını iddia ederek, Savunma Bakanlığı'nın vereceği sipariş sayesinde Rus Silahlı Kuvvetleri için de seri üretime geçilebileceğini belirtmişti.

 

Son dönemde meşhur AK 47 tüfeklerini çağın gerisinde kaldığı gerekçesiyle üretimi durduran fabrikanın yeniden organize olmak için kağıt üzerinde iflas yolunu seçtiği belirtiliyor. Bu iflasın, şirketin yeni kimliğiyle hem markasını hem de fabrika varlıklarını koruması için gerekli hukuki bir süreç olduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler