Kadir Topbaş'ı deli ettiler

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Van depreminin ardından İstanbul'da yapılması gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümdeki gecikmenin vatandaştan kaynaklandığını söyleyen Işıkara, "Vatandaş olarak yete

Kadir Topbaş'ı deli ettiler

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Van depreminin ardından İstanbul'da yapılması gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Kentsel dönüşümdeki gecikmenin vatandaştan kaynaklandığını söyleyen Işıkara, "Vatandaş olarak yeterince vatandaşlık sorumluluğunu da taşımıyoruz. Devleti yolunacak bir meta gibi görüyoruz" dedi.

"NE KOPARIRSAM KAR"
Bazı vatandaşların fazla daire istediğini söyleyen Prof. Işıkara, şöyle devam etti: "Devlet diyor ki: 'Bak kardeşim sen çok kötü bir apartmanda yaşıyorsun.

Kaç metrekare senin dairen 115 metrekare. Ben sana 105 metrekare bir daire vereceğim. Ben bunu yıkacağım, bunun yerine sana dört dörtlük depreme güvenli bir bina yapacağım. Marmara'da deprem olursa olsun huzur içerisinde yaşayacaksın.'

Ama kulağıma gelen şu ki: 'Hayır bana bir daire değil iki daire vereceksin.' Ya kardeşim senin bir dairen var, niye iki daire istiyorsun. Devletten ne koparırsam kârdır. Sayın Kadir Topbaş'ı deli ettiler. Daha sonra Başbakan duruma el attı.

'Ben kentsel dönüşümü yapacağım' dedi. Doğru düşünüyor. Bunun yapılması lazım. Kimse itiraz etmemeli."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler