"Kadınların hak ettiği yeri alması için..."

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Ak Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Mimar Hatice Öztürk yazılı açıklamada bulundu. Öztürk şu ifadeleri kullandı; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Demokratik gelişmişlik ve toplumsal refahın sağlanması için kadın-erkek ayrımı

"Kadınların hak ettiği yeri alması için..."

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Ak Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Mimar Hatice Öztürk yazılı açıklamada bulundu.

Öztürk şu ifadeleri kullandı;

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Demokratik gelişmişlik ve toplumsal refahın sağlanması için kadın-erkek ayrımı gözetmeden, kadının toplumdaki yerinin güçlenmesi gereğinin bir kez daha vurgulanması bakımından önemli bir gün… Kadınların eğitimde,ekonomide, iş gücünde ve karar alma mekanizmalarında temsili yetersizdir.Yerel ve merkezi düzeydeki siyasette kadınların sayısı çok sınırlı kalmaktadır. 

Türkiye’de kadının toplumdaki hak ettiği yerini alabilmesi, ancak siyasi partilerin ve hükümetin kararlılıkla siyasi iradelerini sergilemeleri ve bu yönde yıllardır çalışan sivil toplum örgütlerinin çabalarını devam ettirmesiyle mümkün olacaktır.Ama kadınlarada önemli sorumluluklar düşmektedir. AK PARTİ Hükümeti; Kadına şiddet meselesi başta olmak üzere, kadınlarımızın mevcut sorunlarıyla kararlı biçimde mücadeleye devam etmekte ve hayat şartlarını daha fazla iyileştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Kadınların, ekonomik alanda olduğu kadar siyasi alanda da varlık göstermeleri konusunda destek olmaktadır.

 Kadınlar bulundukları toplumda geleceğin belirleyicisidir, ailenin yapıtaşıdır. Herşey kadınla başlar, kadınla biter. Çocuklarımız kadınlarımızın eseridir ve geleceğimizin şekillenmesinde önemli bir yere sahiptir. Her zaman ve her yerde kadınlarımıza hak ettiği değeri verip, haklarına sahip çıkalım. Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.Senede birgün değil hergün kadınlarımıza hak ettikleri değerin verilmesini dilerim

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem