Kadınlara özel silah üretildi

ABD'li kadınların talebi üzerine üretilen ve Türkiye'de de satışa sunulan pembe, kırmızı ve sarı renkli tabancalar, fuara katılan kadın ziyaretçilerin ilgisini çekti.Giresun'da silah üretimi yapan GİRSAN şirketi, kadın silah kullanıcıları için pembe, kırm

Kadınlara özel silah üretildi

ABD'li kadınların talebi üzerine üretilen ve Türkiye'de de satışa sunulan pembe, kırmızı ve sarı renkli tabancalar, fuara katılan kadın ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Giresun'da silah üretimi yapan GİRSAN şirketi, kadın silah kullanıcıları için pembe, kırmızı, ve sarı renklerde ürettikleri tabancaları Türkiye’de ilk kez 12'nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (IDEF'15) tanıttı. Firmanın fabrika müdürü Yusuf Nesil, iki yıl süren çalışmanın ardından ‘MC 28 SA’ adını verdikleri tabancaları geçtiğimiz Ocak ayında ABD’deki bir fuarda lansmanını yaparak piyasaya sürdüklerini söyledi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ BU FUARDA TANITIYORUZ

Nesil, ‘MC 28 SA’nın polimer gövdeli ve uzun ömürlü olduğunu belirterek, "Bütün NATO testlerini geçerek kendini başarıyla kanıtlamış bir silahtır. Bugün 40 ülkeye bu silahı ihraç ederek başta polis, asker olmak üzere sivil kullanıma sunduk. Bizim en büyük pazarımız, ABD ve Güney Amerika ülkeleridir. Kadınlara uygun renkli silah için ABD pazarından çok ciddi talep oldu. ABD'li kadın silah kullanıcıların talebi üzerine biz bu renkli tabancaları ürettik. Ayrıca Türkiye'de kadınların ilgisini çekeceği için Türk pazarına da sunduk. Kadınlara yönelik bu renkli tabancaları ilk kez Türkiye'de bu fuar ile tanıtıyoruz" dedi.

KADIN DERNEKLERİNDEN TALEPLER ALIYORUZ

Türkiye'deki talebin hangi düzeyde olduğuyla ilgili bilgi veren Nesil,"Her gün mailler, telefonlar alıyoruz. Özellikle kadınların bir araya geldiği derneklerden talepler alıyoruz. Bu konuda kadın kullanıcılar eğitim almak istediklerini bize iletiyorlar. Tabancamızın Makine Kimya'dan satış fiyatı 1450 TL'dir. Silahı tasarım aşamasında birçok kadın kullanıcının el yapısını inceledik. Bu nedenle tabancanın kavrama kısmını yani kabzasını ergonomik bir şekilde tasarladık. Ayrıca, tabanca iki tetik özelliğine sahip. 40 kalibre versiyonlarıyla birlikte 8 ayrı versiyon olarak imal edilebiliyor. Ayrıca opsiyonel olarak emniyet mandallı seçenekli tabancamız çok yakında çıkmış olacak" dedi.

Öte yandan renkli tabancalara ilgi gösteren kadın ziyaretçiler, tabancaları ellerine alarak uzun süre incelediler. Bazı kadın ziyaretçiler renkli tasarımın güzel olduğunu belirtirken bazıları da klasik renkleri tercih ettiğini söyledi.

BOŞ AĞIRLIĞI 730 GR

MC 28 SA’nın bazı özellikleri şöyle;

Kalibre: 9 mm x 19, Uzunluk 193,8 mm, Yükseklik 144,8 mm, Genişlik 30 mm, Ağırlık (Boş şarjörsüz) 730 gr, Şarjör kapasitesi 15, Namlu uzunluğu 108 mm, Namlu imalat yöntemi soğuk dövme, Namlu atış ömrü 50 bin adet, Etkili menzil 80 metre.. 

Dakika dakika neler oluyor? Öğrenmek için hemen tıklayın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem