Kadınlar mutlu erkekleri çekici bulmuyor

Kanada'daki British Columbia Üniversitesi'nin yaptığı ve 1000'den fazla yetişkinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada katılımcılara gülümseme, kibir, utangaç bakış gibi ifadelerin evrensel hallerini yansıtan çeşitli fotoğraflar gösterilip izlenimler

Kadınlar mutlu erkekleri çekici bulmuyor

Kanada'daki British Columbia Üniversitesi'nin yaptığı ve 1000'den fazla yetişkinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada katılımcılara gülümseme, kibir, utangaç bakış gibi ifadelerin evrensel hallerini yansıtan çeşitli fotoğraflar gösterilip izlenimleri soruldu.

Araştırmada kadınların, mağrur görünen erkekleri mutlu erkeklerden daha seksi bulduğu ortaya konuldu. Buna göre kadınlar, mağrur, güçlü, kibirli, huysuz veya mahcup görünen erkekleri, gülümseyen erkeklerden daha çekici buluyor.

Erkeklerde ise durum farklı

Buna karşılık erkekler daha çok mutlu görünen kadınları seksi bulurken, mağrur ve kendinden emin görünen kadınları pek çekici bulmuyorlar.

Araştırma sonucunda ayrıca erkeklerin kadınları, kadınların erkekleri bulduğundan daha çekici bulduğu da belirlendi.

Araştırmacılardan Alec Beall, çalışmanın ilk bakışta hissedilen cinsel cazibe üzerinde temellendirildiğine dikkat çekerek, "Katılımcılara, bu kişilerin iyi bir sevgili ya da eş olup olmayacağını sormuyorduk, cinsel çekim anlamında ilk izlenimlerini istedik" diyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem