Kadınlar Cuma namazı kılacak!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hazreti Muhammed döneminde kadınların cuma ve cenaze namazlarına katıldıklarını belirterek, bu geleneğin devam etmesini istedi.Mekke'de Türk hacılarla vatandaşların bayramını kutlayan Görmez, burada yaptığı konuşmasın

Kadınlar Cuma namazı kılacak!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hazreti Muhammed döneminde kadınların cuma ve cenaze namazlarına katıldıklarını belirterek, bu geleneğin devam etmesini istedi.

Mekke'de Türk hacılarla vatandaşların bayramını kutlayan Görmez, burada yaptığı konuşmasında Hazreti Muhammed döneminde kadınların cuma ve cenaze namazlarına katıldıklarını söyledi. Bir annenin evladının cenaze namazına katılamamasının yadırganacak bir durum olduğunu söyleyen Görmez, namazın usulüne ve esararlarına göre kadınlara cenaze, cuma ve bayram namazlarında yer açılması gerektiğini söyledi.

30 HACI ADAYI HAYATINI KAYBETTİ!

Yürüyemeyecek durumdaki 3 bin dolayındaki hacıyı, din görevlilerinin otellerine kadar ellerinde taşıdığını aktaran Görmez, ''Milletimizin mübarek topraklarda ölmek gibi bir arzusu var. Mübarek topraklara ölmeye değil hayat bulmaya gelin. Bu ibadeti hayatınızı zenginleştirmek için yapın'' çağrısını dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu yıl üçü Arafat'ta olmak üzere bayram sabahına kadar 30 hacı adayının kutsal topraklarda vefat ettiğini kaydetti.

Görmez, 5 bin hac, 8 bin de umre için toplam 13 bin kişiyi görevlendirdiklerini, bu kişilerin eğitimlerine önem vereceklerini söyledi.

MÜSTAKİL ODALAR OLACAK

Görmez, hacı adayları için gelecek yıllardan itibaren müstakil oda sistemine geçileceğini, hacıların eşleriyle birlikte 2 kişilik odalara kalabileceğini de bildirdi.

Mekke ve Medine'de kalıcı sağlık merkezi kurmanın zorunluluk haline geldiğini kaydeden Görmez, ''100 bin kişi hac, 500 bin kişi de umre yapmak için geliyor. Bu iki şehirde 120 bin kadar da vatandaşımızın sabit ikamet ettiğini biliyoruz. Sadece hac döneminde sağlık hizmeti vermek yeterli olmuyor. Buralara kalıcı geniş imkanları olan hastaneler yapmak zorundayız. Türkiye'ye dönünce Sağlık Bakanlığı ile görüşerek bu adımı atacağız'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem