“Kadına Yönelik Şiddet Hukuksal Uygulamalar”

Mor Çatı’nın, şiddete uğrayan kadınların hukuki yollara ulaşırken yaşadıkları zorlukların ortaya çıkarılması ve çözüm yollarının bulunabilmesi amacıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında düzenlediği, “Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuksal Uygulamalar” başlıklı

“Kadına Yönelik Şiddet Hukuksal Uygulamalar”

Mor Çatı’nın, şiddete uğrayan kadınların hukuki yollara ulaşırken yaşadıkları zorlukların ortaya çıkarılması ve çözüm yollarının bulunabilmesi amacıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında düzenlediği, “Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuksal Uygulamalar” başlıklı Deneyim Paylaşımı Toplantısı, Trabzon Zorlu Grant Otel’de yapılacak. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi ve hukuki çözüm yollarının karşılıklı fikir alışverişi ile belirlenebilmesinin amaçlandığı toplantı, sadece hukuk uygulayıcılarına; hakim, savcı ve avukatların katılımına açık bir atölye çalışması olacak.

Tam gün gerçekleştirilecek Atölye’nin ilk bölümü, sabah saat 10’da tanışma toplantısının ardından Emekli Aile Mahkemesi Hakimi İzzet DOĞAN’ın  “Bir Hakimin Gözünden Kadın Hakları ve Hukuksal Uygulamalar” sunumuyla başlayacak. Soru-cevap bölümlerinde, atölyeye katılan hukuk uygulayıcılarının da, toplantıya interaktif katılımı sağlanacak.

Deneyim paylaşım atölyesinin sabah programındaki diğer iki konu başlığı ise,

Uluslararası Sözleşmeler Işığında Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık ile 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun ve Yeni Yasa Düzenlemeleri İle “Koruma Kararı”, “Tedbir Nafakası” ve Zorlama Hapsi.

Atölyenin öğleden sonraki bölümünde ise, Mor Çatı gönüllüsü Sosyal Çalışmacı Gülsün KANAT’ın moderatörlüğündeki atölyede avukatların katılımıyla seçilen vakalar üzerinden deneyim paylaşımı yapılacak. Mor Çatı gönüllüsü Psikolog Feride YILDIRIM GÜNERİ’nin, “Şiddet Kadına Ne Yapıyor?” başlıklı sunumunun ardından,  Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Hukukun Güçlendirici Rolü – Nasıl Çoğaltabiliriz? Sorusu başlığında katılımcı avukatların deneyimleri üzerinden hukukun güçlendirici rolünün çoğaltma yolları araştırılacak.  Atölye, günün değerlendirilmesiyle son bulacak.

Atölyemiz; Gümüşhane, Ordu, Giresun ve Rize’de görev yapan hakim, savcı ve avukatların katılımına açıktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem