Kadına şiddetle mücadele onlara emanet

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığındaki iş bölümünün ardından aile, kadın ve cinsel suçlarla ilgili bürolardan sorumlu Başsavcıvekili Mehtap Ögeç oldu.Başsavcılık, kadına karşı şiddet ve cinsel suçlara karşı hassasiyetini ortaya koymak amacıyla başsavcıvekili

Kadına şiddetle mücadele onlara emanet

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığındaki iş bölümünün ardından aile, kadın ve cinsel suçlarla ilgili bürolardan sorumlu Başsavcıvekili Mehtap Ögeç oldu.

Başsavcılık, kadına karşı şiddet ve cinsel suçlara karşı hassasiyetini ortaya koymak amacıyla başsavcıvekiliğine bir kadının atanmasını uygun gördü.

Aile, kadın ve cinsel suçlarla ilgili bürolardan sorumlu Başsavcıvekili Mehtap Ögeç'e bağlı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosunda 5 savcıdan 3'ü, Ayrımcılık ve Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda ise dört savcıdan 1'i kadın oldu. 

Başkentte geçen yıl aile içi şiddet suçlarına yönelik 9 bin 777 başvuru yapıldı. Bunlardan 9 bin 106'sı hakkında karar verildi. Ayrımcılık ve cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlarda ise başvurusu sayısı 4 bin 248, karara bağlanan dosya sayısı ise 3 bin 933 oldu.

Toplam 13 bin 39 dosyada, 10 bin 115 erkek ve 260 kadın hakkında tedbir kararı alındı.

Aleyhine tedbir kararına uymayan 205 kişi ise 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutuldu.

Başsavcıvekili Ögeç'in görev alanı olan Ayrımcılık ve Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca cinsel şiddete maruz kalan 18 yaş altı istismar mağduru çocuklara ilişkin soruşturmalarda, çocukların adli makamlarda birden fazla dinlenip daha fazla yıpranmaması için Çocuk İzlem Merkezi kurulmuştu.

Cinsel istismara maruz kalan çocuk mağdurların ifadeleri psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve doktorlarca sohbet yöntemiyle alınıyor ve gizli cam bölme arkasından mağdur çocukla uzman psikolog arasında geçen konuşmalar dinlenip kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem