Kadına Şiddete Karşı İlk Ders Jandarmaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Jandarma arasında imzalanan protokol gereği "Kadına yönelik Şiddetle Mücadelede Kolluğun yeri ve önemi" konusunda ilk ders Fatma Şahin tarafından verildi. Jandarmanın var olan insan odaklı çalışmasını öne çıkardıkl

Kadına Şiddete Karşı İlk Ders Jandarmaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Jandarma arasında imzalanan protokol gereği "Kadına yönelik Şiddetle Mücadelede Kolluğun yeri ve önemi" konusunda ilk ders Fatma Şahin tarafından verildi. 

Jandarmanın var olan insan odaklı çalışmasını öne çıkardıklarını söyleyen Şahin," Yeni bir dönemin başlangıcındayız" dedi.
 
Şahin, şunları söyledi:
 
"Bu çalışmada, kadına yönelik şiddette ile ilgili yalnızca bir seminer değil, konferans değil,temel eğitim içerisinde kadının ve erkeğin insan haklarını ortaya koyan, kadının ve erkeğin sorunlarına koruyucu, önleyici tedbirlerin, sistemi içine alan yeni bir dönemin başlangıcındayız.
 
Bu kurumlarımızın geldiği vizyonu ve misyonu göstermesi açısından büyük önem arz etmektedir. Kadına yönelik şiddet, bir iç güvenlik meselesidir. Kadına yönelik şiddet halk sağlığı sorunudur. Kadına yönelik şiddet temel insan hakkı ihlalidir. Jandarmanın insan odaklı çalışmasına kadınıyla erkeğiyle mağdurun yanında olan anlayışıyla bugün eğitim seferberliğini güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem