Kadına Karşı Şiddet Giderek Büyüyor!

 Adalet Yüksek Konseyi'ne bağlı 'Kadına Karşı ve Aile İçi Şiddet Gözlemevi'nin basınla paylaştığı verilere göre, son 10 yılda 700 kadın, eşinden veya sevgilisinden gördüğü şiddet sonucu hayatını kaybetti. Şiddet kurbanı kadın sayısının sadece 2005 (57), 2

Kadına Karşı Şiddet Giderek Büyüyor!

 Adalet Yüksek Konseyi'ne bağlı 'Kadına Karşı ve Aile İçi Şiddet Gözlemevi'nin basınla paylaştığı verilere göre, son 10 yılda 700 kadın, eşinden veya sevgilisinden gördüğü şiddet sonucu hayatını kaybetti. Şiddet kurbanı kadın sayısının sadece 2005 (57), 2009 (56) ve 2012 (52) yıllarında 60'ın altında olduğu kaydedildi.
 
Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero dönemindeki sosyalist hükümet tarafından 2004 yılında, kadına karşı şiddete karşı birçok yasa çıkartılmasına, hükümete bağlı olarak 'Kadına Karşı Şiddetle Mücadele için Özel Delegasyon' kurulmasına ve sürekli kampanyalar yürütülmesine rağmen hala bu konuda önemli gelişme kaydedilemediği görüldü.
 
Sosyolojik Araştırmalar Merkezi, Özel Delegasyona başvuran şiddet mağduru kadın sayısının yılda 600 binden fazla olduğunu belirterek, bu rağmen şiddet gördüğü iddiasıyla eşleri veya sevgilileri hakkında suç duyurusunda bulunanların sayısının 140 binde kaldığını duyurdu.
 
Uzmanlar, köyde yaşayanlardan iş kadınlarına, göçmenlerden öğrencilere kadar her kesimden kadının şiddete uğradığına işaret ediyor.
 
Aile içi şiddetin sadece kadınları değil, çocuklarını da olumsuz etkilediğini belirten Sosyolojik Araştırmalar Merkezi, ülkede yaklaşık 840 bin çocuğun, annelerine uygulanan şiddetin psikolojik veya fiziksel mağduru olduğunu vurguladı.
 
İspanya'da bu yıl şimdiye kadar 46 kadın gördüğü şiddet sonucu hayatını kaybetti, 37 çocuk öksüz kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler