Kadın polis adaylarında 'boy' kısalıyor!

Düztaban olanlar ile lazerle göz operasyonu geçiren adaylar artık polis olabilecek...Kadın adaylarda aranan boy şartı, 2 santimetre kısaltılacak. Boyu 1,63 olan adaylar polis olabilecek. Polis olmak istediği halde boy engeline takılan takılan kadınlara mü

Kadın polis adaylarında 'boy' kısalıyor!

Düztaban olanlar ile lazerle göz operasyonu geçiren adaylar artık polis olabilecek...

Kadın adaylarda aranan boy şartı, 2 santimetre kısaltılacak. Boyu 1,63 olan adaylar polis olabilecek.
 
Polis olmak istediği halde boy engeline takılan takılan kadınlara müjdeli haber geldi, boy şartı 2cm aşağıya çekildi. Bugün'den Kamil Elibol'un haberine göre Emniyet müdürlüğü Polis Meslek Yüksek Okulları ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nin Sağlık şartları yönetmeliğinde değişiklik yapılması için çalışma başlatıldı.
 
BAŞVURAN KADIN AZ
 
Üniversite mezunlarının 6 aylık temel eğitime alındığı POMEM ile 2 yıllık PMYO'lara başvuran kadın sayısının erkeklere göre düşük olması boy şatından esnekliği gündeme getirdi. 8-15 Ekim tarihinde 22 ilde yapılan POMEM elemelerine 8 bin kadın başvurmuş bunlardan yalnız 130 kadın POMEM'lere girmeye hak kazanmıştı.
 
Erkek adaylarda ise boy şartı 167 cm ve değişmiyor. Ayrıca elemelere katılan kadınların büyük bölümü boydan elenirken erkeklerin büyük bölümü ise kilodan kaybetti. Boy uygulaması 2013 sınavlarına yetiştirilecek!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler