Kadın pilotlar filoya katıldı

  Aralarındaki tek kadın pilot olan Safiye Acemoğlu, “Tek idealim çevremde bulunan herkese bu mesleği sevdirmeye çalışarak sayımızı artırmaktır” dedi.Eğitimlerini tamamlayan 38 yeni pilot düzenlenen törenle THY filosuna katıldı. 18’i THY Havacılık Akademi

Kadın pilotlar filoya katıldı

 

 

Aralarındaki tek kadın pilot olan Safiye Acemoğlu, “Tek idealim çevremde bulunan herkese bu mesleği sevdirmeye çalışarak sayımızı artırmaktır” dedi.

Eğitimlerini tamamlayan 38 yeni pilot düzenlenen törenle THY filosuna katıldı. 18’i THY Havacılık Akademisi, 20’i ise Amerika Florida Havacılık Enstitüsü’nde 14 aylık ilk eğitimlerini tamamladıktan sonra mezun olan 38 pilot Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde düzenlenen törene THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve akademinin pilot eğitmenleri katıldı. İstanbul’da özel bir bankanın Genel Müdürlüğü’nde çalışırken ofis hayatından sıkılıp, THY’nin açtığı pilotluk sınavına giren Safiye Ademoğlu da THY Uçuş Akademisi’nden mezun olanlar arasındaydı. Türk Hava Yolları ’nın Florida Institute of Technology Aviation ile artan pilot ihtiyacını karşılamak için yaptığı 5 yıllık eğitim anlaşması kapsamında ABD’de pilot eğitimi gören 134 öğrenci arasında tek kadın olan Safiye Ademoğlu’nun geçen bir yıllık eğitim süresini başarıyla bitirdi.

THY uçuş akademisinden mezun olan 38 kişi arasında tek kadın pilot olan Ademoğlu, “kadınlara uçmayı sevdireceğim”dedi. Sıkı ve çok disiplinli bir eğitim süreci yaşadıklarına söyleyen Safiye Ademoğlu şunları söyledi: “Havacılık gelişmek olan ve çok fazla bayan çalışanı olmayan bir sektör. Neden olmasın dedim ve kadınların da bu alanda başarılı olabileceğini kanıtlamak için bu mesleği seçtim. Aynı zamanda Amerika’da sadece bayanlar için düzenlenen Aires Havacılık yarışmasına katıldım. Genç kızlara havacılığı sevdirmeye yönelik bir yarışmaydı. Şu anda tek idealim çevremde olan herkese bu mesleği sevdirmeye çalışarak sayımızı artırmaktır. Eğitimi Amerika’da Florida Teknoloji Enstitü’nde gördüm. Amerika havacılık sektöründe çok ileride olan bir ülke. Bu yüzden eğitim sürecinde bir sıkıntı yaşamadım. Bu eğitimlerde başarılı olduğuma inanıyorum. Orada okumaktan da mutluluk duyuyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem