Kadın konukevinde gizlilik skandalı

Bolu'da kadın konukevi için açılan yemek ihalesinde yasak olmasına rağmen adres ve telefon bilgilerinin yayınlanması skandalında yeni gelişme.. Konukevindeki kadınlar tahliye edildi, yeni bina için yer aranıyor.Bolu’daki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlü

Kadın konukevinde gizlilik skandalı

Bolu'da kadın konukevi için açılan yemek ihalesinde yasak olmasına rağmen adres ve telefon bilgilerinin yayınlanması skandalında yeni gelişme.. Konukevindeki kadınlar tahliye edildi, yeni bina için yer aranıyor.

Bolu’daki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, 'Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi' yönetmeliğinde kadın konukevlerinin telefon, adres bilgilerinin gizli tutulması gerekmesine rağmen yemek ihalesinde adres ve telefon bilgilerini yayınladı. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, konuyla ilgili müfettiş isteyerek, soruşturma başlatacaklarını açıkladı. Bakan Fatma Şahin de dün akşam saatlerinde ihalenin iptal edilerek kadın konukevinin yerini değiştireceklerini duyurdu. Ve kadın konukevinin müdür vekili görevden alındı.

Şahin'in dün Twitter'dan duyurduğu yer değiştirme gerçekleşti. Mağdur kadınlar başka konukevlerine yerleştirilmeye başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Kadının Statüsü Genel Müdürü ve Denetim Hizmetleri Başkanı'ndan oluşan 3 kişilik heyet, Bolu'ya gitti ve  konukevi için yeni yer bakmaya başladı.

arsivimage.aspx.jpg

KADINLAR BAŞKA İLLERE NAKLEDİLDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bolu’da kadın konukevi ile ilgili olarak Twitter’dan açıklamada bulundu.

Fatma Şahin, Twitter’da şu bilgileri paylaştı:

"Bolu’daki, adresi bir ihale ilanında ifşa edilen Kadın Konukevi ile ilgili olarak arkadaşlarımız bugün yerinde çalışmalarını yapıyor. Müsteşar yardımcımız başkanlığında incelemelerimiz sürüyor. Adı ifşa edilen kadın konukevinde kalan kadın ve çocuklarımızın can güvenliklerini sağlama amaçlı adımlarımızı attık. Hepsi başka illerdeki kadın konukevlerine nakledildiler. Hepsi güvende. Müsteşar yardımcısı, ilgili genel müdür ve Denetleme Hizmetleri Başkanı hem incelemeyi sürdürüyor hem de Bolu Kadın Konukevi için yeni yer arıyorlar."

''ONLARIN HEPSİNE YETECEK SEVGİMİZ VE ŞEFKATİMİZ VAR''

Yaşanan olayın ardından inceleme başlattıklarını belirten Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Gece saatlerinde Kadın Konukevi’nin müdür vekilini görevden uzaklaştırdım. Kimseyi mağdur etmeyiz. Onların hepsine yetecek sevgimiz ve şefkatimiz var. Koruma altında olan kadınlarımızın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldık. Onları kendimizden ayrı tutmuyoruz" dedi.

Özçimen, kadınların belirlenen adreslere taşınmaları için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Özçimen, "Yanlarında çocukları da var. Küçük çocukları annelerinin yanından ayırmak istemiyoruz. İfşa edilen adresteki kadınlarımızın bulunduğu yerle ilgili sözleşmemiz vardı. Bunları çözümüyle uğraşıyoruz. Ayrıca onların kalacağı yerleri belirledik ve tespit edilen adreslere yerleştireceğiz. Gerekli talimatları verdim ve kadınlarımızın mağdur olmaması için her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem