Kaçakçılıkta son nokta!

İzmir'de Mali Polis'in düzenlediği operasyonda, yurda kaçak sokulan "böcek" tabir edilen ortam dinleme cihazları, 16 bin 370 adet kaçak cep telefonu, anahtarlık ve saat şeklinde gizli kameralar ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 zanlının 56 koli içerisinde

Kaçakçılıkta son nokta!

İzmir'de Mali Polis'in düzenlediği operasyonda, yurda kaçak sokulan "böcek" tabir edilen ortam dinleme cihazları, 16 bin 370 adet kaçak cep telefonu, anahtarlık ve saat şeklinde gizli kameralar ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 zanlının 56 koli içerisinde 1.5 ton ağırlığındaki telefonları İzmir'den İstanbul'a götürerek piyasaya sürmek istedikleri kaydedildi.

 

IPHONE 5'İN SAHTESİ BİLE VAR

Bir ihbarı değerlendiren İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Konak'ta "böcek" olarak tabir edilen ortam dinleme cihazları olduğunu belirlediği yeddiemin deposuna baskın düzenledi. Baskında, Dubai'den getirilen yüzlerce ortam dinleme cihazlarıyla İstanbul'da piyasaya süreleceği belirlenen 16 bin 370 adet kaçak cep telefonları ele geçirildi. Ele geçirilen son model cep telefonların arasında henüz piyasaya çıkmamış I-Phone 5'in Çin malı ve sahte olduğu da öğrenildi. Polis, 16 bin 327 adet cep telefonunun piyasa değerinin 5 milyon TL'yi geçtiğini kaydetti. Aynı baskında telefonlarla birlikte cep telefonu aksesuarları, saat ve anahtarlık şeklinde gizli kameralar da ele geçirildi.

 

EN BÜYÜK KAÇAK CEP OPERASYONU

İzmir Polisi, bu operasyonla Türkiye'de bugüne kadar yapılan en büyük gümrük kaçağı cep telefonu operasyonunu gerçekleştirmiş oldu. 2010 yılında tüm Türkiye'de ele geçirilen kaçak cep telefonu sayısı 24 bin olurken İzmir'de sadece iki ay içerisinde toplam 27 bin kaçak cep telefonu ele geçirilmesi de dikkat çekti. Olayla ilgili gözaltına alınan O.B, S.N, H.G.K. ile O.K. isimli zanlıların, çıkartıldıkları mahkemede tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem