Kaçak avcıları internet yakalattı

500 Kişiye Geçit YokOrman Su İşleri 12’nci Bölge Müdürlüğü Kaçak avcılara göz açtırmıyor. Müdürlük bölgede yapmış olduğu çalışmalarda 500 kişinin kaçak avlanma yaptığını tespit ederek işlem yaptı. Bazı avcıların tüfeklerine de el koyan yetkililer kaçak av

Kaçak avcıları internet yakalattı

500 Kişiye Geçit Yok
Orman Su İşleri 12’nci Bölge Müdürlüğü Kaçak avcılara göz açtırmıyor. Müdürlük bölgede yapmış olduğu çalışmalarda 500 kişinin kaçak avlanma yaptığını tespit ederek işlem yaptı. Bazı avcıların tüfeklerine de el koyan yetkililer kaçak avlanmanın önüne geçmek için her koşula başvuruyor.
BAKANLIĞIN YENİ UYGULAMASI
Son yıllarda sosyal paylaşım sitelerinde kaçak avlanma fotoğraflarını yayınlayan vatandaşlarda cezayı işlemden kaçamadılar. Bakanlığın oluşturmuş olduğu birim ile sosyal paylaşım sitelerinde yer verilen fotoğraf ve videolar ile tespit çalışması yapan genel müdürlük bölgede 25 kişiye idari para cezası uyguladı.

Yaban hayatının korunmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Türkiye genelinde 2013 yılında usulsüz avlanmadan dolayı 6,6 milyon TL ceza kesildi. Aynı dönemde avlanma izin kartı satışlarından ise yaklaşık 11 milyon TL gelir elde edildi. Öte yandan 2003 yılında 1.500’ler seviyesinde olan av kabahati sebebiyle yapılan idari işlem sayısı 2013 yılı sonu itibariyle 7 bin 196’ya çıktı. Orman ve Su İşler Bölge müdürlüğü Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illerinde yapmış olduğu çalışmada ise kaçak avlama yaptığı tespit edilen 500 avcıya yasal işlem yapıldı.
KAÇAK AVCILARA GEÇİT YOK
2013 ‘te yapılan kontrollerde 400 yaban hayvanına 700 av tüfeğine ve 500 araç ve gerece de el konuldu. El konulan araç ve gereçler arasında; araç, akü, teyp, tuzak, kafes, projektör, yaban hayvanları arasında ise Tavşan, Kum kekliği, Kınalı keklik, Ördek, Sakarmeke, Güvercin, Bıldırcın, Saka, Serçe Tahtalı v.b yer alıyor. Öte yandan 12 bölge müdürlüğü ekipleri sosyal medyada da önlemlerini artırarak görevini icra etmeye devam ediyor. Son yılarda sosyal paylaşım sitelerinden kaçak avlama fotoğraflarından yola çıkan ekipler bölgede kuş uçurtmadığı gözlemlendi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler