Kabotaj Bayramı Trabzon'da kutlandı

Kutlamalara katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu şehitler anısına denize çelenk bıraktı. Törende bir konuşma yapan Vali Kızılcık, "Kabotaj Bayramımız sayesinde artık Türk karasularında bir limand

Kabotaj Bayramı Trabzon'da kutlandı



Kutlamalara katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu şehitler anısına denize çelenk bıraktı. Törende bir konuşma yapan Vali Kızılcık, "Kabotaj Bayramımız sayesinde artık Türk karasularında bir limandan diğer limana ancak Türk vatandaşlarının işletmecilik yapacağının işareti olan bu kanun çerçevesinde artık Türk milleti karada olduğu gibi 87 yıldır denizde de kendi sularının ancak kendi vatandaşları tarafından değerlendirilmesine müsaade etti" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu ise, Kabotaj Bayramı vesilesiyle kutlamalara katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Liman Başkanı Mustafa Kıran, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na günün anlam ve önemine binaen hediyeler takdim etti. Daha sonra serbest yüzme, yağlı direkten bayrak alma, ördek yakalama yarışmalarına geçildi. Faroz Balıkçı Barınakları'nın bulunduğu alanda yapılan yüzme, yağlı direkten bayrak alma ve ördek yakalama yarışmaları, kutlamalara renk kattı.

Yarışmalarda dereceye girenler, çeyrek altınla ödüllendirildi. Yarışmaların ardından kutlamalar horon ve kolbastı oyunları ile sona erdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem