JP Morgan’dan ’Türkiye’ açıklaması

JP Morgan, Türkiye'nin cari işlemler açığı için risklerin aşağı yönlü olduğunu bildirdi.ABD merkezli ünlü yatırım bankası JP Morgan Chase, Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı Eylül ayı cari işlemler dengesi verilerini değerlendirdi. 6 yıl aradan sonra car

JP Morgan’dan ’Türkiye’ açıklaması

JP Morgan, Türkiye'nin cari işlemler açığı için risklerin aşağı yönlü olduğunu bildirdi.

ABD merkezli ünlü yatırım bankası JP Morgan Chase, Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı Eylül ayı cari işlemler dengesi verilerini değerlendirdi. 6 yıl aradan sonra cari işlemler dengesinin fazla verisinin Türkiye'nin dış yeniden dengelenmesinin zayıf yurt içi talep ve artan fiyat rekabetinin etkisiyle hız kazandığını gösterdiğini kaydeden JP Morgan, dış yeniden dengelenme sürecinin, artan fiyat rekabeti gücü, zayıf yurt içi talep ve bastırılmış enerji fiyatlarının etkisiyle gerilemeye devam etmesinin beklediklerini söyledi.

JP Morgan'ın tahminlerine göre, cari işlemler açığı bu yılın sonunda 37,2 milyar dolar ile GSYH'nın yüzde 5,2'sine, gelecek yıl için ise 34 milyar dolar ile GSYH'nın yüzde 4,7'si seviyesine gerileyecek.

Ayrıca; JP Morgan, euro/dolar paritesindeki durgunluğun verilere yardımcı olacağını öngördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler