JİTEM'ci tanık tehditle ifade değiştirdi

 Ergenekon tutuklusu Yıldırım'ın, JİTEM'ci Timurtaş ile ilgili söylemlerine karşın, Ergenekon tanığı Sakık'tan dikkat çeken ifade... "Ergenekon" davasında gizli tanık "Deniz" olarak ifadesi alınırken kimliğini açıklayan Şemdin Sakık, JİTEM'in faal bir ele

JİTEM'ci tanık tehditle ifade değiştirdi

 

Ergenekon tutuklusu Yıldırım'ın, JİTEM'ci Timurtaş ile ilgili söylemlerine karşın, Ergenekon tanığı Sakık'tan dikkat çeken ifade...
 
"Ergenekon" davasında gizli tanık "Deniz" olarak ifadesi alınırken kimliğini açıklayan Şemdin Sakık, JİTEM'in faal bir elemanı olan tanık Adil Timurtaş'ın ölümle ya da cezaevine düşürülmekle tehdit edildiği için polis ifadesinden vazgeçtiğini savundu.
 
Sakık, Diyarbakır Cezaevi'nden İstanbul 13. Ağır ceza Mahkemesi'ne gönderdiği bir sayfalık dilekçesinde, duruşmada tanık olarak dinlenilen Adil Timurtaş hakkında beyanlarda bulundu. Şemdin Sakık, dilekçesinde, Silivri Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifade veren "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından Mehmet Deniz Yıldırım'ın, "Timurtaş, emniyette kendisine 25 sayfalık ifade tutanağının zorla imzalatıldığını söylüyor. İşte tanık olarak dinledikleriniz böyledir" sözlerinin dikkatini çektiğini kaydetti.
 
Timurtaş'ın, jandarma bünyesinde operasyona katılan bir eleman olarak çalışmaya başladığını, zaman zaman bu kişinin jandarma istihbaratta ne kadar faal olduğunu duyduğunu aktaran Sakık, aradan geçen 12 yılın ardından kendisinin de örgütten ayrıldığını anımsattı.
 
Sakık, Adil Timurtaş'ı, güvenlik güçlerinin kendisini Kuzey Irak'tan Türkiye'ye getirdiğinde Diyarbakır'da jandarma istihbarat teşkilatı bünyesinde sorguya alındığında gördüğünü dile getirerek, "Hala bu teşkilata bağlı olarak çalışıyordu. Hem kendisi hem de birlikte örgütten kaçtıktan sonra evlendiği eşi JİTEM bünyesinde bir memur olarak görünüyorlardı. Timurtaş'ın görevi örtülü operasyonlara katılmaktı" ifadelerini kullandı.
 
"JİTEM'i iyi bilir"
 
Şemdin Sakık, dilekçesinde şu bilgilere yer verdi:
 
"Ben PKK örgütünün içişlerini ne kadar iyi biliyorsam Adil Timurtaş da JİTEM yapısını o kadar iyi bilen birisidir. Bu şahıs polisteki ifadesinde ne söylemişse doğru söylemiştir. Belki de bildiği doğruların yarısını yani kendisine zarar vermeyecek olanları söylemiştir. Çünkü bölgede işlenen faili meçhul cinayetlerden birinci derecede sorumlu olan JİTEM'in faal bir elemanıydı.
 
Timurtaş, 'Polisten korktuğum için metni imzaladım' demiş. Kesinlikle arkasında JİTEM olan bu şahsın polisten korkması için hiçbir neden yoktu. Büyük bir ihtimalle vicdanının sesini dinleyerek ifade verdi. Ama ardından suçladığı kurum ya da kişiler tarafından örneğimde olduğu gibi ölümle ya da cezaevine düşürülmekle tehdit edildiği için ifadesinden vazgeçti. Onun kişiliğini ve 15 yılı aşkın sürede JİTEM bünyesinde yaptıklarını bilen birisi olarak, bu şahsın poliste verdiği ifadenin gerçekleri yansıtabileceğini, ifadesini geri almasının da tehditten kaynaklandığını düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem