Jetler Kandil'i vurdu

Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK terör örgütüne ait kamplara düzenlenen hava operasyonları aralıksız devam ediyor. Dün bölgede uçan insansız hava araçlarından alınan görüntülerde hareketli bazı PKK'lı gruplar olduğu ve kış üslenmesine yönelik örgütsel faaliy

Jetler Kandil'i vurdu

Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK terör örgütüne ait kamplara düzenlenen hava operasyonları aralıksız devam ediyor. Dün bölgede uçan insansız hava araçlarından alınan görüntülerde hareketli bazı PKK'lı gruplar olduğu ve kış üslenmesine yönelik örgütsel faaliyet yapıldığı tespit edildi.

Görüntülerin komuta merkezine aktarılmasının ardından alınan bilgiler yerel istihbarat kaynaklarına teyit ettirildi. Bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesinin ardından dün saat 13.00 sıralarında Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'nci Ana Jet Üssü'nde hazır bekletilen savaş uçakları acil kodlu emirle havalandı. Diyarbakır'dan kalkan Pars ve Atmaca filolarına bağlı jetler Irak'ın kuzeyine yönelerek koordinatları tespit edilen PKK hedeflerine bomba yağdırdı. Hava operasyonuna katılan uçaklar daha sonra emniyetli bir şekilde üslerine geri döndü.
 
10 SAAT SONRA İKİNCİ OPERASYON YAPILDI
 
PKK kamparına yönelik düzenlenen ikinci hava operasyonu da dün saat 23.30 sıralarında başlatıldı. Yapılan ilk operasyonun ardından bombalanan yerlere yönelik hareketli terörist grupların varlığı tespit edilince Türk savaş jetleri ikinci kez havalandı. Gece uçuş ve vurma kabiliyetine sahip Pars ve Atmaca filolarına bağlı uçaklar alınan istihbarat üzerine yeniden Irak'ın kuzeyine yöneldi. Burada tespit edilen hedeflere 10 saat aradan sonra tekrar bomba yağdırıldı.
 
30'DAN FAZLA HEDEF VURULDU
 
Düzenlenen iki operasyonda örgütün Zap, Hakurk ve komuta merkezinin de bulunduğu Kandil kampının hedef alındığı öğrenildi. Yetkililer her iki operasyona toplam 12 F-16 savaş uçağının katıldığını belirtti. Bölgeye gönderilen savaş uçaklarının Zap, Hakurk ve Kandil kampı ile çevresinde bulunan 30'dan fazla terörist hedefi bombaladığı belirtildi.
 
Bombalanan hedefler arasında uçaksavar bataryaları, kış üslenmesi için hazırlanan sığınaklar, yaşam malzemelerinin bulunduğu değerlendirilen depolar ve örgütün komuta merkezi olarak kullanılan bölgedeki bazı tesislerin vurulduğu belirtildi. Operasyon kapsamında vurulan bölgelerdeki örgüte ait çok sayıda uçaksavar bataryasının imha edildiği vurgulandı.
 
HAVA OPERASYONLARI NEDEN ARTTI?
 
Son zamanlarda Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlenen hava operasyonlarının arttığına dikkat çeken yetkililer, örgüt mensuplarının bombalanan yerlere yeniden yerleşmek ve uçaksavar kurmak için dönmek istediğini, bu hareketlerin tespit edilmesi üzerine de sık sık hava operasyonu yapıldığını belirtti.
 
Örgütün Irak'ta kışı geçirmek için belli bölgelerde yaşam malzemesi depoladığını ve sığınaklar yapmaya çalıştığını belirten yetkililer, bunun önlenmesi için alınan istihbaratlar doğrultusunda operasyonların devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler