Jet yakıtıyla çalışan telefon bataryası

Bilim insanları ve araştırmacılar mobil cihazların batarya süreleriniarttırmak için gece gündüz çalışıyorlar. Zira bu konuda yaşanacak kayda değer gelişmeler hiç şüphesiz bir devrim niteliği taşıyabilir. Bu konuda son olarak bilim insanları kumla telefonl

Jet yakıtıyla çalışan telefon bataryası

Bilim insanları ve araştırmacılar mobil cihazların batarya süreleriniarttırmak için gece gündüz çalışıyorlar. Zira bu konuda yaşanacak kayda değer gelişmeler hiç şüphesiz bir devrim niteliği taşıyabilir. Bu konuda son olarak bilim insanları kumla telefonları pil ömrünü 3 kat arttırmayı başarmıştı. Şimdi ise Utah Üniversitesi'nden araştırmacılar jet yakıtı ile enerji üreten pillerini duyurdular.

JP-8 isimli bu piller otomobillerden, mobil cihazlara kadar birçok cihazda kullanılabilecek. Oda sıcaklığında çalışan bu piller, jet yakıtının organik enzimlerden yararlanarak ayrışmasını sağlıyor ve cihazlar bunu enerji olarak kullanabiliyor.

Şimdi ise araştırmacılar bu JP-8 pillerinin evlerdeki araçlarda ya da mobil cihazlarda ekonomik bir şekilde nasıl kullanılabileceğinin yollarını arıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem